Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 18.09.2012.
10:03
Telegraf.rs A

Slavnić: Labović je u mnogo čemu u pravu

"Skoro nisam pročitao da neko ko je bio reprezentativac tako izvređa selektora reprezentacije. Pošto je tako nešto retko, ne znači da onaj koji je to uradio nije u pravu", kaže Zoran Slavnić za Telegraf.rs.

Nastavak "teških reči" na račun reprezentacije - Zoran Slavnić

Atmosfera oko košarkaške reprezentacije posle jedva preživljenih kvalifikacija za Evrobasket u Sloveniji je uzavrela, a sve je dodatno zakuvalo otvoreno pismo Dragana Labovića selektoru Dušanu Ivkoviću.

U razgovoru za Telegraf.rs, nekadašnji selektor “orlova” Zoran Slavnić kaže da se slaže s Labovićem, a u kritikama na račun Miloša Teodosića i kapitena Nenada Krstića ide korak dalje.

"Odavno sam rekao da je Teodosić umro u svojoj narcisoidnosti, ali nije u pravu kad krivi medije da su napravili lošu atmosferu tokom kvalifikacija. Naprotiv, novinari se odavno plaše i ne smeju da kritikuju. Ne znam što se javlja, i on i Krstić, seljak iz Kraljeva. Teodosić se zahvaljuje Ivkoviću što mu je “otvorio vrata Evrope”, a u tome sam mu ja pomogao, i zato valjevsko đubre ne sme da se javi u proteklih pet godina", ponovo je bez dlake na jeziku Moka.

Košarkaška legenda smatra da je Dragan Labović u pravu za oštre kritike, koje je uputio selektoru Ivkoviću.

"Skoro nisam pročitao da neko ko je bio reprezentativac tako izvređa selektora reprezentacije. Pošto je tako nešto retko, ne znači da onaj koji je to uradio nije u pravu. Ne interesuje me način kritike, nadam se, bivšeg selektora, već njena suština. Labović nije koristio uvrede – politika, golubovi i filozof nisu ružne reči. Ali je otkrio neke druge stvari", kaže Slavnić, pa nastavlja:

"Ivković ima ime i rezultate, kao i godine, ali on zaista nije ispoštovao Labovića na pravi način. Nije mogao da kaže da mu se dečko ne uklapa u koncept igre. Ne, nego da je debeo i da je predugo slavio rođenje deteta. Labović je otkrio dve stvari: da i reprezentativci umeju da proslave i da je taktika “Teodosić-Krstić” jalova, za koju je sto odsto u pravu", dodao je Moka.

Bivši selektor smatra da reprezentaciju košta nedostatak Darka Miličića, koji je bio u sastavu njegove ekipe 2007. godine.

"Imam maksimalno pozitivno razmišljanje o Darku kao igraču. Ja jesam s njim završio s lošim iskustvom, ali ga nikad nisam otpisao. S Ivkovićevih priprema je otišao misteriozno, ali je pokazao da je slaba ličnost jer nije izašao i rekao u čemu je bio problem. Navodno, on nije mogao da se rve pod košem s centrima drugih reprezentacija. Meni je žao, on je stvarno talenat. Objektivno, mi nemamo 'peticu' osim Krstića, a to nam je veliki problem", zaključuje Slavnić.

POVEZANE VESTI

Utorak 18.09.2012. 13:36
"seljak iz Kraljeva i valjevsko djubre". Ako je to stvarno rekao,onda je nekada veliki Moka stvarno mali covjek.Krle je najbolji igrac Srbije,Moka nije nista osvojio kao trener,a ti koji se nisu odazivali na pozive,sad su odjednom vrijedniji od tih momaka koji nisu imali ni dana odmora,i koji su se na kraju ipak kvalifikovali.Ivkovic mozda jeste sujetan,ali je za Moku izmislio svijet.
Utorak 18.09.2012. 10:54
I Labović i Moka su, uglavnom, u pravu s tim što je Slavnićev rečnik u njegovom komentaru ipak neprimeren jednom čoveku njegovog renomea i sportskog pedagoga !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online