Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 26.07.2012.
15:26
Vestionline A

Savović i Mitrović pojačali Crvenu zvezdu

Krilni centar Boris Savović i perspektivni Luka Mitrović nova su pojačanja KK Crvena zvezda.

Boris Savović

Savović ima 25 godina, visok je 206 centimetara, afirmisao se kao igrač Hemofarma, nastupao je i za Budućnost iz Podgorice, a drugi deo prošle sezone odigrao je u turskom Galatasaraju, gde je beležio 6,5 poena i tri uhvaćene lopte.

Zvezda je danas potpisala ugovor još jednim pojačanjem, a reč je o jednom od najtalentovanijih igrača u Srbiji, Lukom Mitrovićem rođenim 1993. godine.

Kako se navodi na sajtu crveno-belih, Mitrović je bivši član vršačkog Hemofarma, a igrao je za mladu reprezentaciju koja je na EP u Sloveniji zauzela četvrto mesto. 

Crvena zvezda je sa Mitrovićem potpisala četvorogodišnji ugovor i on je treće pojačanje kluba sa Malog Kalemegdana, koji je ranije doveo i Marka Simonovića.

Simonović je bio kapiten studentske reprezentacije Srbije koja je osvojila zlatnu medalju na Univerzijadi u Beogradu 2009. godine.

Crvena zvezda je juče ostala bez trenera Svetislava Pešića, a ekipu je preuzeo njegov pomoćnik Milivoje Lazić koji je danas izjavio da je presrećan što je dobio šansu da vodi tako veliki klub, sa najvećim ambicijama.

"Ponosan sam što sa trener Crvene zvezde. Za mene je to zaista velika čast ali i obaveza. To je velika privilegija. Zato želim da se zahvalim predsedniku Nebojši Čoviću i celokupnom rukovodstvu na poverenju i učinicu sve da ukazano poverenje opravdam", rekao je Lazić i dodao da mu je obaveza da nastavi posao koji je započet prošle godine i da ide dalje u ostvarenju takmičarskih ciljeva i ambicija.

"Zato će moj glavni prioritet biti naporan rad i maksimalna posvećenost. Želim da svi igrači i članovi stručnog štaba budu potpuno fokusirani na svoj posao, a da nam Zvezda u svakom trenutku bude na prvom mestu", rekao je Lazić.

Novi trener Zvezde istakao je da je trenutno prioritet skautiranje pojačanja.

"Imamo želju da napravimo jak i kvalitetan tim, a ovo je početak. Marko Simonović i Boris Savović su svakako igrači koji svojim kvalitetima zaslužuju mesto u Zvezdi i na njih ozbiljno računamo", rekao je Lazić.

Bivši reprezentativac Milan Gurović naglasio je da je počastvovan što se vratio u klub koji najviše voli.

"Povratak u Crvenu zvezdu posle pet godina mi znači mnogo. Mnogo mi je drago što sam tu i što sam dobio priliku da radim kao trener. Mislim da zaista mogu dobro da obavljam taj posao, jer to je jedino što znam da radim", rekao je Gurović.

Crvena zvezda će pripreme za novu sezonu početi 6. avgusta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online