Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 08.06.2012.
15:43
Press A

Partizan favorit za dobijanje A licence Evrolige?

Španski košarkaški portal 'Tubasket' objavio je informaciju da će Partizan mts dobiti "A" licencu i time zagarantovano mesto u Evroligi od naredne sezone.

Uvek spektakl na Partizanovim mečevima Evrolige

Pored crno-belih, Evroliga će vajld kartu, koja znači sigurno višegodišnje učešće u takmičenju, dodeliti i ruskom timu Spartak iz Sankt Peterburga, a iste će izgubiti španska Valensija i italijanska Lotomatika.


Skupština Evrolige biće održana 20. juna i tada će biti definitivno jasno da li će, i koliko mesta izgubiti regionalna ABA liga u Evroligi, a isto tako i da li će Partizan konačno dobiti "A" licencu, o čemu se već nekoliko godina spekuliše. Prema izvorima pojedinih specijalizovanih košarkaških internet sajtova, Evroliga je odlučila da oduzme "A" licencu Lotomatici iz Rima zbog loših rezultata prethodnih sezona, a očekivanja Španaca da bi mogli da imaju petog predstavnika, takođe bi ostala "pusti san". Valensija, koja je jedina figurirala za petog predstavnika, imala je uslov da osvoji nacionalnu ligu, ali pošto je ispala u polufinalu od Barselone Španci će ostati na četiri predstavnika.

Tubasket prenosi da Partizan i Spartak Sankt Peterburg trenutno imaju najviše glasova da zauzmu ta dva mesta. Za srpski tim kao prednost se ističe činjenica da je dugogodišnji član najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi, da ima puno gledalaca i "vruć" teren, da je 2010. godine bio učesnik Fajnal-fora u Parizu. Partizanu je "A" licenca nekoliko puta minulih godina izmicala ispred nosa, pa će iz tog razloga ovo pitanje biti otvoreno do poslednjeg trenutka.

"Stvarno ne znamo ništa o tome. Zvanične informacije imaćemo posle Borda lige 20. juna ili 5. jula na stastanku evroligaša, dan pre žreba", rekao je Mlađan Šilobad, poslovni direktor "crno-belih" kojeg je ranije iskustvo oko "A" licence naučilo opreznosti kada su u pitanju nezvanične informacije.

Na pomenutoj Skupštini biće donesena i odluka o broju klubova koji će iz ABA lige imati prohodnost u Evroligu. Poslednjih dana spekuliše se da će regionalna liga ostati bez jednog ili dva mesta zbog loših rezultata hrvatskih i slovenačkih klubova. Sportski direktor regionalnog takmičenja Danko Radić izjavio je pre nekoliko dana da će liga sigurno ostati bez jednog mesta, a da je sporno još jedno mesto.

"Borimo se da ne izgubimo mesto, ali to je neminovno. Hrvatski i slovenački klubovi izgubili su rejting, koji se sastoji od kvaliteta utakmica, broja gledalaca i TV prava. Evroliga je htela da nam uzme dva mesta, ako ovako ostane biće fenomenalno", otkrio je Danko Radić medijima.

POVEZANE VESTI

Petak 08.06.2012. 15:59
To je vijest,ali dok ne dobije,ja ne vjerujem.Tako bi otvorili put Zvezdi i Radničkom,ili bilo kom drugom.Normalno,onda nema vađenja na sudije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online