Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 24.04.2012.
15:56
Vestionline, Beta A

Jovanović: Nismo favoriti, ali znamo šta se očekuje

Trener Partizana Vladimir Jovanović rekao je danas da navijači tog kluba očekuju od njegovih košarkaša da osvoje trofej, iako crno-beli neće biti favorit na završnom turniru Jadranske lige u Tel Avivu.

Znam da navijači očekuju novu titulu - Vlada Jovanović

"Bez obzira što niko neće da kaže da priželjkuje trofej, niko od nas ne očekuje da odemo tamo i budemo drugi, treći ili četvrti. Svi od nas očekuju prsten. Tako smo vaspitali svoje navijače i na nama je da se sa tim nosimo", rekao je Jovanović novinarima u Beogradu.

Partizan u četvrtak putuje u Tel Aviv na turnir četiri najbolja tima Jadranske lige. Protivnik u subotnjem polufinalu biće mu Cedevita. U drugom polufinalu sastaju se Budućnost i domaćin Makabi, koji je prema Jovanoviću apsolutni favorit.

"Makabi je bez ikakve sumnje kandidat broj jedan za osvajanje titule. Sigurno su posle ispadanja iz Evrolige prebacili ambicije na domaći šampionat i Jadransku ligu. Ali, nikada se ne zna. Na 'fajnal foru' se igra samo jedna utakmica, tako da su šanse veće", rekao je on.

Partizan je petostruki uzastopni šampion Jadranske lige, a neizostavni deo tih uspeha bio je kapiten Petar Božić, koji je kazao da se ništa neće promeniti u pristupu igrača zbog toga što na turniru nisu favoriti.

"Sve misli su nam usmerene na polufinale i duel sa Cedevitom. Kada igraš protiv favorita na papiru, motiv i pristup ne treba da se menjaju, već treba da budu isti kao u svakoj utakmici", rekao je Božić.

Najstariji igrač Partizana Dušan Kecman doneo je timu pre dve godine titulu neverovatnom trojkom sa pola terena 0,6 sekundi pre kraja, a iste godine je u Tel Avivu Makabiju u četvrtfinalu Evrolige dao 29 poena i poveo preokret.

Novinare je zanimalo što sada mogu da očekuju od njega.

"Ne očekujem ništa od sebe lično. Očekujem da budemo kolektiv i da dišemo kao jedan. Tako smo i pravili sva ta iznenađenja. Stvarno nije bitno koji igrač će biti inspirisan neke večeri", rekao je Kecman.

"Što se tiče favorita, svi nam kažu da je ovo već uspeh i da će biti ponosni na nas šta god da uradimo, ali znamo da se svi potajno nadaju finalu i prstenu. Mi moramo da razmišljamo racionalno: prvo o polufinalu i borbi za finale", rekao je Kecman.

Partizan ima problema sa povredama Milana Mačvana i Davisa Bertransa, za koje se još ne zna da li će i kako moći da igraju.

"Mačvan je bio na dodatnim pregledima i sigurno neće moći da trenira dva-tri dana, a gledaćemo da ga osposobimo za subotu. Bertrans će imati nove preglede i večeras ili sutra ćemo znati više, ali ta povreda nije banalna kao što sam mislio", rekao je Jovanović.

Partizan u četvrtak putuje u Tel Aviv redovnom linijom, a u petak će trenirati.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online