Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 16.04.2012.
22:37
telegraf.rs A

Legendarni momenti srpskog sporta!

Trojka Aleksandra Đorđevića, kojom je pre tačno dve decenije doneo Partizanu evropsku titulu, i ovom prilikom izvlačimo još neke legendarne momente srpskog sporta, tačnije poteze velikih sportista koji su u poslednjim sekundama donosili pobede i radosti našoj naciji.

Koš koji je nam Hrvati nikada neće oprostiti: Utakmica šampionata Evrope u Barseloni 1997. godine
 

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 1984. godine

Legendarni Mladen Delić zauvek je ostao u srcima navijača širom nekadašnje države. U poslednjim sekundama kvalifikacija za EP u fudbalu 1984. godine Ljubomir Radanović postigao je na “Poljudu” pobedonosni gol protiv Bugarske 3:2, što je Jugoslaviju odvelo na završnicu šampionata.

- Vujović, Vujović, evo šansa, goooollll!!!! Pa, je li ovo moguće? Ludnica, što je ovo? – urlao je Delić.

Svetsko prvenstvo u vaterpolu 1986. godine

Nezaboravna finalna utakmica prvenstva sveta u vaterpolu 1986. godine u Madridu, završena je maestralnim golom Igora Milanovića u poslednjoj sekundi, kada je SFR Jugoslavija savladala Italiju rezultatom 12:11 posle tri produžetka.

- Milanović, Milanović, Milanović! Jugoslavija je prvak svijeta! – poručio je tada poznati crnogorski komentator Milorad Đurković.


Zvezda – Bajern 1991. godine

- Nebo se otvorilo! – u delirijumu je bio Milojko Pantić nakon što je Klaus Augentaler odveo Crvenu zvezdu u finale Kupa šampiona.

Pri rezultatu 1:2 svi su se već pomirili sa produžecima na Marakani, ali je nakon centaršuta Mihajlovića Augentaler zahvatio loptu, koja se vinula u nebo i – završila iza leđa Aumana!

Istanbul 1992. godine

Toliko opisivana trojka Aleksandra Đorđevića zaslužila je da se još jednom nađe u izboru. Jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena imao je samo osam sekundi vremena da donese svom timu pobedu i evropsku titulu, i – uspeo je!

- Izvinite što sam zaćutao na trenutak, ja u svojoj karijeri ovo nisam doživeo – rekao je uzbuđeni Dragan Nikitović posle utakmice sa Huventudom.

Evropsko prvenstvo u košarci 1997. godine

Opet u akciji Aleksandar Đorđević. Utakmica šampionata Evrope u Barseloni protiv Hrvatske. Prva utakmica dve ekipe nakon raspada države, emocije su bile previše vruće, svima sem Đorđeviću. Pri rezultatu 62:61 za “šahovničare” uzeo je loptu u svoje ruke i replicirao akciju iz Istanbula, donevši pobedu SR Jugoslaviji!

- Vodimo 62:61, valjda nećemo primiti koš – rekao je Slavko Cvitković, ostavši potom bez reči na trojku Đorđevića.

Finale Jadranske lige 2010. godine

Još jedna košarkaška utakmica ušla je u istoriju. Finalni duel regionalne lige između Cibone i Partizana u prepunoj zagrebačkoj Areni pripao je Partizanu. Bogdanović je trojkom doneo nepopisivo slavlje Cibosima na 0,6 sekundi do kraja za vođstvo 74:72. Cela Arena je bila u ekstazi, ali ih je u očaj bacio Dušan Kecman trojkom sa više od pola terena!

- Jao! Ne, ne, ne, ovo nije moguće. Nije se moglo igrati – maltene sa suzama u očima saopštili su komentatori HRT-a da je Partizan pobedio i osvojio Jadransku ligu.

Svetsko prvenstvo 2010. u košarci

Novi istorijski duel Srba i Hrvata u igri pod obručima. U osmini finala Mundobasketa Aleksandar Rašić je rešio duel pogodivši jedno od dva slobodna bacanja – 73:72 (drugo promašio namerno), a pokunjeni hrvatski komentator Slavko Cvitković samo je izustio:

- Pa, nemojte nam to raditi! Ne možemo ništa za sekundu! To mogu samo Srbi!

Na istom šampionatu, već u narednoj četvrtfinalnoj utakmici protiv aktuelnih svetskih šampiona Španaca, Miloš Teodosić postigao je pobedonosni koš u stilu slavnog prethodnika Đorđevića – 92:89!

- Ohohohohooho! Bravo majstore! – urlao je presrećni Slobodan Šarenac.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.04.2012. 00:08
U pravu je onaj jedan hrvatski komentator kada kaze: "To mogu samo Srbi ! " I u pravu je da znate. Ovakve vesti rado citam!
Utorak 17.04.2012. 12:54
Дакле ситуација је јасна. Сем у утакмици Звезда-Бајерн у главним улогама су играчи Партизана. Чак ни у утакмици против Бајерна нису имали главу улогу.Послије нека се прича ко је највећи Српски клуб. Владо од тебе нисам очекивао овакав коментар ВЕЛИКИ МИНУС. Мада шта друго очекивати од навијача комшинице. Мало ме и модератори чуде што су такав коментар пустили.
Utorak 17.04.2012. 15:49
Да цитирам Бијело Дугме "баш ме брига свакако све вам могу рећи мирно мене ионако нико не узима за озбиљно" Е сад чињеница је да сем те поменуте утакмице у свим осталим протагонисти су Партизанови некадашњи или садашњи играчи. Бем ли га шта имаш у свему овоме имаш мене да узимаш или не узимаш за озбиљно ја не знам. Мада можда је то зато што сам ја паприка :) У сваком случају ХРИСТОС ВАСКРСЕ са малим закашњењем.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online