Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 19.02.2012.
22:58
Vestionline, Blic A

Jovanović: Svaki nam je trofej kao prvi!

Posle pete uzastopne titule u Kupa Radivoja Koraća, trener crno-belih Vladimir Jovanović je istakao da je očekivao težak meč sa malim brojem poena, ali i da je zadovoljan pristupom i igrom njegovih igrača.

 

I dalje smo gladni trofeja - Vlada Jovanović

“Normalno je to za svako finale, za svaki meč koji ima poseban značaj. A nije mala stvar osvojiti Kup, videlo se to u svakom minutu ovog meča. Normalno je da se zalede ruke i noge, preveliki je ulog da bi igra bila lepršava. Moram da se zahvalim našim navijačima i gradu Nišu na gostoprimstvu”, rekao je Jovanović.

Košarkaši Partizana odbranili su tron po peti put i to protiv največeg i večitog rivala Crvene zvezde sa 64:51, a trener crno-belih priznaje da je njegova ekipa i dalje gladna trofeja.

“Mi ne razmišljamo može li neko da nas smeni sa tog trona, mi gledamo sebe, od treninga do treninga. Nama je svaki trofej kao prvi. A i, neki novi momci dolaze, njima ovo nije peti trofej, otuda i konstantna glad za peharima”, rekao je Jovanović.

Presudilo iskustvo Partizana - Svetislav Pešić

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić je ocenio da je finalni meč Kupa Radivoja Koraća bio otvoren, ali da je Partizan pobedio zahvaljujući svom iskustvu.

Svoju analizu finala Pešić je započeo konstatacijom da su oba tima izgubila po 20 lopti, ističući da su crno-beli imali veći procenat iskorišćenih kontranapada.

“Za razliku od nas, Partizan je te izgubljene lopte pretvorio u deset čistih poena, a mi od 20 lopti koje smo isprovocirali - dali smo samo tri poena iz kontranapada. To što smo u četvrtoj četvrtini ušli brzo u bonus, unelo je veliku psihološku nesigurnost kod igrača, pa su imali lošiju rekaciju u odnosu na dotadašnji tok meča. Sve u svemu, bila je to utakmica sa dve jake odbrane. Moji igrači su dali maksimum u defanzivi, ali je iskustvo ipak bilo na strani Partizana. Mi još uvek nemamo dovoljno mirnoće i nismo spremni da igramo na rezultat, kao što je to bio slučaj ovoga puta”, rekao je Pešić.

Anđušić: Moj prvi i najdraži trofej

 

Košarkaš Partizana Danilo Anđušić proglašen je za najkorisnijeg igrača finala Kupa Radivoja Koraća, a ovaj 20-godišnjak bio je oduševljen učinjenim u Nišu.

 

“Svaki derbi je poseban, svaki je priča za sebe. Odigrali smo onako kako smo hteli i zasluženo stigli do trijumfa. Ovo je moj prvi trofej u Partizanu, najdraži u karijeri. A što se tiče MVP priznanja, ne bih da izdvajam moju igru. Ovo je pobeda kolektiva, čitav tim je stigao do pehara”, rekao je Anđušić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.02.2012. 22:43
Jaka stvar domaci kupovi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online