Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 06.12.2011.
12:56
Vestionline A

"Svi bi voleli da sam doveo Brajanta"

Sa željom da uspostavi što bolju komunikaciju sa navijačima, predsednik KK Crvene zvezde Beograd Nebojša Čović odgovorio je na veliki broj pitanja simpatizera crveno-belih. Odziv navijača bio je ogroman, pristiglo je više od 200 pitanja, a prvi čovek Zvezde nikoga nije ostavio bez odgovora, a cenzure nije bilo.

Da li verujete da će Crvena Zvezda narednih godina igrati u Evroligi?


“Pred nama je projekat koji bi trebalo da traje pet godina. Da ne verujem u cilj povratka Crvene zvezde na stare staze u duhu njene tradicije ne bih se upuštao u ovakav aranžman. Znam da ima mnogo onih koji nam daju podršku i koji veruju u nas, ali pošto je ovo Srbija, ima mnogo i onih koji će sve uraditi da omalovaže naše napore i rad i da nas spreče na putu ka tom cilju”.

Šta je sve potrebno da zvezda počne da igra i pobeđuje?

“Rad, red, disciplina, strpljenje i vreme. A naročito poverenje i shvatanje da ništa ne može da se dogodi odmah i sada”.

Zanimaju me ciljevi u ovoj sezoni. Da li smo u stanju da osiguramo Evropu sa trenutnim sastavom ekipe? Imamo li snage da se nosimo sa večitim rivalom u borbi za titulu u našoj ligi?

“Ono što ćemo pokušati da ostavrimo u ovoj sezoni je da se kroz ABA ligu domognemo Evrope, a u Kupu Radivoja Koraća i Super ligi Srbije, naše ambicije su najviše. Snage da se nosimo sa Partizanom uvek imamo samo što našu snagu moramo iz dana u dan da podižemo. Treba imati u vidu da dok je 10 godina Zvezda urušavana, za to vreme je Partizan građen i podizan. Probaćemo prečicom da se približimo vodeći računa i o onoj našoj narodnoj da sve što je brzo može da bude i kuso. Ali, napašćemo ga pa ćemo da vidimo”.

Da li ova Zvezda može ove godine do trofeja bar u Kupu Srbije?

“Probaćemo, ali neću biti razočaran i ako ne uzmemo ni jedan trofej ako pri tome napravimo održivi sistem Crvene zvezde koji bi iz godine u godinu davao sve bolje rezultate”.

Zašto je toliko malo uloženo u igrački kadar?

“Verujem da nećemo biti prvi pik za ispadanje iz ABA lige. Uloženo je onoliko para koliko se ima, jer u prethodnim sezonama u Crvenoj zvezdi je bilo mnogo nerealnih obećanaja i još nerealnijih ugovora koji nikada nisu isplaćeni. Rezultat svega toga je neprekidna blokada računa Crvene zvezde od maja 2004. i stanje koje smo zatekli u avgustu 2011, a to je da klub skoro da nije ni postojao. Znam da bi više voleli da sam vam odgovorio da ćemo dovesti Kobija Brajnta i još po nekog atraktivnog igrača, ali ja ne mogu da vam pričam nešto što nije istina i što nije realno. Koncept koji smo započeli ne meri se mesecima već godinama u kojima moramo mnogo da radimo i imamo strepljena da bismo došli do pravih rezultata. Sve drugo milsim da nije realno i predstavljalo bi lažno obećanje, a mislim da ste toga imali prilike da se naslušate u proteklim godinama. Novi Zvezdin koncept nije zasnovan na trošenju para u strane igrače već u velikoj meri na proizvodnji igrača u sopstvenim pogonima”.

Dokle ćemo da učestvujemo u Jadranskoj ligi? Ima dovoljno srpskih klubova da se napravi dobra naša liga.

“Sve dotle dok se srpski klubovi ne slože”, rekao je Nebojša Čović za sajt Zvezda.

Zašto nema Gurovića u klubu?

 

"Ne postoji nikakav problem sa Milanom Gurovićem ni sa bilo kim ko volonterski, u ovim teškim vremenima za Crvenu zvezdu želi da joj pomogne. Kao što sam već rekao, nadam se da će Gurović pristati da bude sa nama u Upravnom odboru. Za svakog od Zvezdaša ima mesta u Zvezdi s tim što je specifičnost u tome da se dogovorimo koje je to mesto i da li je ono volentersko ili profesionalno. Verujte mi, vrata apsolutno nikom nisu zavtorena", rekao je Čović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online