Utorak 06.12.2011.
12:56
Vestionline

"Svi bi voleli da sam doveo Brajanta"

Da li verujete da će Crvena Zvezda narednih godina igrati u Evroligi?


“Pred nama je projekat koji bi trebalo da traje pet godina. Da ne verujem u cilj povratka Crvene zvezde na stare staze u duhu njene tradicije ne bih se upuštao u ovakav aranžman. Znam da ima mnogo onih koji nam daju podršku i koji veruju u nas, ali pošto je ovo Srbija, ima mnogo i onih koji će sve uraditi da omalovaže naše napore i rad i da nas spreče na putu ka tom cilju”.

Šta je sve potrebno da zvezda počne da igra i pobeđuje?

“Rad, red, disciplina, strpljenje i vreme. A naročito poverenje i shvatanje da ništa ne može da se dogodi odmah i sada”.

Zanimaju me ciljevi u ovoj sezoni. Da li smo u stanju da osiguramo Evropu sa trenutnim sastavom ekipe? Imamo li snage da se nosimo sa večitim rivalom u borbi za titulu u našoj ligi?

“Ono što ćemo pokušati da ostavrimo u ovoj sezoni je da se kroz ABA ligu domognemo Evrope, a u Kupu Radivoja Koraća i Super ligi Srbije, naše ambicije su najviše. Snage da se nosimo sa Partizanom uvek imamo samo što našu snagu moramo iz dana u dan da podižemo. Treba imati u vidu da dok je 10 godina Zvezda urušavana, za to vreme je Partizan građen i podizan. Probaćemo prečicom da se približimo vodeći računa i o onoj našoj narodnoj da sve što je brzo može da bude i kuso. Ali, napašćemo ga pa ćemo da vidimo”.

Da li ova Zvezda može ove godine do trofeja bar u Kupu Srbije?

“Probaćemo, ali neću biti razočaran i ako ne uzmemo ni jedan trofej ako pri tome napravimo održivi sistem Crvene zvezde koji bi iz godine u godinu davao sve bolje rezultate”.

Zašto je toliko malo uloženo u igrački kadar?

“Verujem da nećemo biti prvi pik za ispadanje iz ABA lige. Uloženo je onoliko para koliko se ima, jer u prethodnim sezonama u Crvenoj zvezdi je bilo mnogo nerealnih obećanaja i još nerealnijih ugovora koji nikada nisu isplaćeni. Rezultat svega toga je neprekidna blokada računa Crvene zvezde od maja 2004. i stanje koje smo zatekli u avgustu 2011, a to je da klub skoro da nije ni postojao. Znam da bi više voleli da sam vam odgovorio da ćemo dovesti Kobija Brajnta i još po nekog atraktivnog igrača, ali ja ne mogu da vam pričam nešto što nije istina i što nije realno. Koncept koji smo započeli ne meri se mesecima već godinama u kojima moramo mnogo da radimo i imamo strepljena da bismo došli do pravih rezultata. Sve drugo milsim da nije realno i predstavljalo bi lažno obećanje, a mislim da ste toga imali prilike da se naslušate u proteklim godinama. Novi Zvezdin koncept nije zasnovan na trošenju para u strane igrače već u velikoj meri na proizvodnji igrača u sopstvenim pogonima”.

Dokle ćemo da učestvujemo u Jadranskoj ligi? Ima dovoljno srpskih klubova da se napravi dobra naša liga.

“Sve dotle dok se srpski klubovi ne slože”, rekao je Nebojša Čović za sajt Zvezda.

Zašto nema Gurovića u klubu?

 

"Ne postoji nikakav problem sa Milanom Gurovićem ni sa bilo kim ko volonterski, u ovim teškim vremenima za Crvenu zvezdu želi da joj pomogne. Kao što sam već rekao, nadam se da će Gurović pristati da bude sa nama u Upravnom odboru. Za svakog od Zvezdaša ima mesta u Zvezdi s tim što je specifičnost u tome da se dogovorimo koje je to mesto i da li je ono volentersko ili profesionalno. Verujte mi, vrata apsolutno nikom nisu zavtorena", rekao je Čović.

2024 © - Vesti online