Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 20.11.2011.
12:02
P. Živković - Vesti A

Ejsi Lo: Oduševljen sam Srbima

Srbija je divna, moja porodica i ja uživamo u svakom trenutku, posebna priča su ljudi, koji su veoma ljubazni i prijateljski nastrojeni, kaže američki košarkaš.

Partizanov Amerikanac Ejsi Lo uzima sve značajniju ulogu u crno-belom timu. Prošao je kompletne pripreme pod komandom trenera Vlade Jovanovića, upoznao se sa timom, ali mu je trebalo vreme da prebrodi velike razlike između evropske i američke košarke.

Svakim mečom Ejsi pokazuje da je pametan igrač, spreman da razigra ekipu, a voljan uvek i da preuzmem odgovornost u ključnim trenucima meča. Zbog toga je već pobrao simpatije navijača, koji ga presreću na ulici i traže autogram, u trenucima kad sa porodicom odmara od košarkaških obaveza.


Za sve bolje Ejsijeve igre zaslužan je kompletan tim, koji ga je srdačno primio, ali i okruženje u kome po sopstvenom priznanju uživa.


"Srbija je divna, moja porodica i ja uživamo u svakom trenutku", ne krije Ejsi Lo.

"Život se razlikuje u odnosu na Ameriku, ali su mi saigrači i treneri od prvog dana pomagali da se brže adaptiram. Posebna su priča ljudi, koji su veoma ljubazni i prijateljski nastrojeni. Iskreno sam oduševljen Srbima, baš su fini prema meni i mojoj porodici".

Pre dolaska u Srbiju rekao je da nikada nije čuo za Partizan i Beograd...


"To je tačna informacija, ali sam ipak odlučio da dođem ovde. Menadžer mi je mnogo lepo pričao o Partizanu, njegovoj istoriji, trofejima, igračima koji su bili deo kluba... Poželeo sam da i sam budem deo te priče. Poslednji korak pre konačne odluke je bilo gledanje utakmice Olimpijakos - Partizan, kad je moj bivši saigrač Džoš Čildres igrao za grčki tim. Neki momci iz tog tima crno-belih sada su moji saigrači".


Nisam probao ćevape


Da se brzo prilagodio Beogradu svedoči i podatak da je pronašao omiljeno mesto za izlazak, mada nije probao neke specijalitete.


"Idem stalno u restoran Vapiano, blizu je mog stana.
Špageti su im sjajni. Čuo sam za ćevape, ali mi još niko nije dao da ih probam. Biće vremena i za to".

Amerikanac je oduševljen kvalitetom i ljudskim vrlinama Partizanovih košarkaša.

"Svi su odlični momci. Očekivao sam da će mi biti teže, jer sam jedini Amerikanac u ekipi, ali uopšte nije tako. Iskreno, bio sam iznenađen što svi prilično dobro govore moj jezik. Nikako nisam mislio da ću sa svima moći da razgovaram o mnogim temama. Odlično se razumemo, pa valjda zbog toga još nisam naučio ništa od srpskog jezika. Čak ni psovke. Mada moram da priznam da najviše pričam sa kapitenom Petrom Božićem".

Malo je poznato da je Lo osnivač humanitarne fondacije.


"Fondacija pomaže mladim sportistima iz siromašnih sredina. Ali, dobrotvorni rad gubi na vrednosti ako se neko njime hvali".


Odlični plejmejker je promenio četiri NBA kluba, ali prošlu sezonu ocenjuje kao najbolju.

"Sjajno sam se osećao jedne večeri krajem juna 2007. kad su me draftovali Atlanta Houksi, a komesar NBA lige Dejvid Štern mi je pružio ruku i protresao je... Moja supruga i moji roditelji bili su presrećni, jer mi se ostvario san. Kad je teren u pitanju, prošla sezona u dresu Golden Stejt Voriorsa za mene je bila najbolja, jer sam igrao s grupom sjajnih momaka".


Svestan je da se od njega očekuje da bude lider Partizanovog tima.

"Došao sam ovde sa željom da napravimo nešto specijalno i da se i sam upišem u anale kluba. Siguran sam da ovaj tim ima kvalitet za tu priču. Uradiću sve da Partizan na svakoj utakmici pobedi. Imao sam prilike i da upoznam nekoliko momaka, koji su uvek uz nas i zbog kojih naša dvorana postaje sjajno mesto za igranje utakmica. Ovakve navijače, fanatične i bučne, nisam video nikada u životu. Atmosfera u Pioniru je potpuno ludilo".


Spreman je da otkrije i najjače košarkaško oružje.

"Rođen sam da odigram pik-end-rol, uposlim saigrače i učinim ih boljima", poručio je Ejsi Lo. 

Telo puno tetovaža


Na telu Lo ima mnogo tetovaža, možda i previše. Koliko smo shvatili, većina ih je biblijskog karaktera.
- Otprilike, mada su tu i imena članova najbliže porodice i ljudi koje volim. Inače, religija je za mene veoma bitan faktor uspeha - kaže Lo.

 

Lepo druženje sa Radmanovićem


Lo je prethodnu sezonu proveo u Golden Stejt Voriorsima, gde mu je klupski drug bio Vladimir Radmanović.
- Lepo smo se družili tamo - kaže Lo. - Radman je odličan momak, znam da dolazi u Beograd, ali još nismo imali prilike da se čujemo i vidimo.

Ne smeta slabiji luksuz


Dolaskom u Evropu prihvatio je znatno niži nivo luksuza i komfora, u odnosu na NBA, gde se na gostovanja ide privatnim avionima i gde igrači uživaju raznorazne privilegije.
- Slažem se da nije isto. Potrebno je malo vremena da se navikneš, ali ipak su sve to male stvari. Košarka je ono zbog čega sam došao u Srbiju i ono što je najvažnije. Za sad nema nikakve primedbe, uživam na terenu i izvan njega - uverava Lo.

POVEZANE VESTI

Nedelja 20.11.2011. 12:09
Све најбоље ЛО!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online