Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 04.11.2011.
14:33
Beta A

Ejsi Lou: Još učim

"Morao sam i ranije da igram kao večeras", samokritičan je Amerikanac posle odlične partije u premijernoj pobedi Partizana u Evroligi

Junak Partizanove pobede nad belgijskom ekipom Šarlroa, Amerikanac Ejsi Lou zadovoljan je zbog prekidanja mini gubitničke serije u Evroligi.

Pri tom i svestan da je za nove pobede neophodno da upravo on bude na nivou kakvom je bio u trijumfu od 91:81 u trećem kolu Grupe.


"Bila je teška utakmica. Pobeda nam je bila jako potrebna. Bili smo priterani uza zid i bilo bi loše da smo sezonu poceli sa 0:3. Nismo to mogli sebi da priuštimo i odgovorili smo na pravi način. Dobro smo igrali i imali smo podršku publike", ocenio je Amerikanac.

Za razliku od prethodne utakmice, Lou je u četvrtak igrao mnogo bolje i bio najefikasniji igrač sa 26 poena i sedam asistencija.


"Kao što sam i ranije govorio - učim. Ne možeš da budeš NBA igrač i onda dodješ u Evropu i kroz dve utakmice pokažeš šta znaš. Potrebno je vreme, ali to nije izgovor. Morao sam i ranije da igram bolje, kao što sam uspeo večeras", kazao je Lou, koji je veliku podršku imao pod košem.

Nikola Peković je, naime, ubacio 21 poen.

"Pokazali smo da smo pravi kolektiv i sjedinjeni. Osetio sam se kao kada sam prvi put došao u Partizan. Bilo mi je jako dobro i odlično se osećam", rekao je Peković.

Iskusni centar je dodao je da je atmosfera u ekipi ista kao što je bila i u periodu od 2005. do 2008. godine, kada je prethodno igrao za Partizan. On je ocenio da je su se igrači pobedom posle dva poraza u Grupi C oslobodili velikog pritiska.

"Sigurno da nam je pao teret sa ledja ili kamen sa srca. Mogli smo i utakmice protiv Anadolu Efesa ili Makabija da dobijemo da smo odigrali na ovako visokom nivou kao večeras i ovako hrabro. Nismo padali u igri i pobedili smo važnu utakmicu", kazao je Peković.

Na pitanje novinara da li mu smeta veliki pritisak koji je na njemu, pošto se igra Partizana velikim delom zasniva na centrima, Peković je kazao da se trudi da uvek pruži maksimum.

"Nekada pogađam koš, nekad ne, ali drago mi je što mogu da pomognem Partizanu. Trudiću se da bude tako dokle god sam ovde", rekao je Peković.

Dušan Kecman je izjavio da crno-beli sa ovom pobedom ostaju u trci za plasman u Top 16 fazu Evrolige.

"Mnogo nam je lakše sada. Bili smo pod pritiskom da utakmicu odigramo kvalitetno. Sa ovom pobedom koliko-toliko ostajemo u trci da se nadamo iznenadjenjima i potencijalnom plasmanu među 16 najboljih. To je, ipak, još daleko i treba ići korak po korak", ocenio je Kecman.

Partizan će idući meč u Evroligi igrati 10. novembra, ponovo u Beogradu, protiv Real Madrida.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online