Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 01.11.2011.
14:27
Beta A

Jovanović: Važan meč sa Šarlroa, ali biće i važnijih

Trener košarkaša Partizana Vlade Jovanović kazao je da postoji imperativ pobede pred duel sa belgijskim Šarlroa u 3. kolu Evrolige, ali da igrači ne bi trebalo da se opterećuju time.

"Postoji imperativ pobede i pred nama je važan meč, ali ne treba sa tim opterećenjem ulaziti u utakmicu. Imaće ova generacija Partizanovih igrača u svojim karijerama i važnije mečeve", kazao je Jovanović i dodao da je optimista.

"Verujem u ekipu koja dobro radi. Bez obzira na rezultate u prethodnim mečevima", rekao je trener crno-belih.

Partizan je poražen u prve dve utakmice Evrolige ove sezone, dok je Šarlroa posle poraza na startu, u prošlom kolu pobedio Efes Pilsen u Istanbulu.

"Oni su plasmanom u Evroligu ispunili određeni cilj i sada igraju rasterećeno. U pitanju je motivisan protivnik, koji nije zvučno ime i pojedinačno gledano nije među kvalitetnijim timovima u Evroligi, ali predstavlja skup iskusnih internacionalaca. Šarlroa je ekipa sastavljena od puno stranaca koji igraju zajedno od dve do sedam
godina i poseduju timski duh", ocenio je Jovanović.

On je kazao da će Partizan morati da igra agresivnije.

"Moramo da odigramo agresivnije na oba dela terena, da nađemo neku hemiju i uz pomoć publike probamo da pobedimo", dodao je strateg crno-belih.

Jovanović je istakao da njegova ekipa u prva dva kola "možda nije pokazala kvalitet potreban za Evroligu", ali da on i klub veruju u igrače.

"Ove godine smo se opredelili da funkcionišemo sa domaćim snagama i ponosni smo na to", dodao je on.

Partizanov trener je kazao da nema većih problema sa povredama igrača i da se jedino Ejsi Lou požalio na manji bol, pošto se tokom treninga "okliznuo na reklamu".

"Eto sa čime se mi mučimo, da li su klizave reklame na terenu, dok se drugi spremaju za mečeve sa nama", dodao je Jovanović.

Partizan i Šarlroa sastaće u četvrtak u 20.45 u beogradskoj hali Pionir, a to će biti njihov prvi duel u Evroligi.

Evroliga zapretila Partizanu novim kaznama

 

Košarkaški klub Partizan uputio je danas apel svojim navijačima da korektno navijaju tokom utakmice 3. kola Evrolige protiv belgijskog Šarlroa, inače će crno-beli biti drastično kažnjeni.

 

"Klubu je zaprećeno novim kaznama u slučaju ubacivanja predmeta u teren. Novčano to može biti od deset do sto hiljada evra, ali može se desiti i suspenzija domaćeg terena, odnosno da moramo da igramo 300 kilometara od Beograda", kazala je portparol Partizana Sonja Savić.

 

Navijači Partizana ubacivali su predmete u teren tokom utakmice 1. kola sa Anadolu Efesom, zbog čega je Evroliga kaznila klub sa 6.500 evra.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online