Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 22.09.2011.
11:07
Vestionline, Blic A

Duda Ivković ostaje selektor Srbije

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković ostaje na svojoj funkciji, nezvanično saznaje “Blic”.

Dušan Ivković ostaje za kormilom "orlova"

Proslavljeni trener, koji je u Litvaniji doživeo fijasko sa “orlovima”, ipak će voditi državni tim u još jednom ciklusu, za sada sigurno u kvalifikacijama i, ako se plasiramo, na Evropskom prvenstvu 2013. godine u Sloveniji. 

Svakako da su osmo mesto u Litvaniji, ujedno i neodlazak na Olimpijske igre 2012, uzdrmali pozicije trofejnog stručnjaka, ali je on ipak dobio podršku predsednika Košarkaškog saveza Srbije Dragana Đilasa i nešto blažu potpredsednika Dejana Bodiroge.

Na sastanku u Kući košarke, koji će se održati krajem ove ili početkom naredne nedelje, Ivković će analizirati rezultate sa šampionata kontinenta, međutim već se zna, iako je uz igrače najveći krivac za neuspeh, da će u dogovoru sa ljudima koji vode Savez ostati na čelu stručnog štaba. To znači da bi Duda mogao da predvodi Srbiju i sve do Svetskog prvenstva 2014. u Španiji, premda će tada imati 71 godinu, dok je u ovom trenutku potpuno neizvesno i pomisliti ko bi mogao da vodi košarkaše na Igrama u Riju 2016.

Inače, FIBA Evropa je objavila sistem takmičenja za Evrobasket 2013. koji će se igrati u Sloveniji. U kvalifikacijama će igrati 30 reprezentacija, uključujući i Srbiju, koje će biti podeljene u šest grupa, a prolaz će izvaditi 16 nacionalnih timova.

Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće prvoplasirane i drugoplasirane ekipe iz svih grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane selekcije. Dodatne runde kvalifikacija neće biti, a na šampionatu će igrati 24 reprezentacije po identičnom sistemu takmičenja kao i na nedavno okončanom EP u Litvaniji.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.09.2011. 12:52
Nema nista lose za nasu reperezntaciju sto Duda ostaje. Rekao bih da je jedna od kljucnih stvari neuspeha nasih kosarkasa nedostatak velickovica, on je bio taj konstatntni naboj u reperzentaciji koji je nama zafalio u kljucnim momentima. Bit ce bolje daleke 2013 god.
Četvrtak 22.09.2011. 14:21
Politika je cudo! Davno sam rekao i opet se ponavlja,a to je da su mnogi pomjesali znacenje pojmova,obraz i guzica... Jedno te isto,pa izgleda i za djeda Dusana. Da vidimo hoce li samo imati hrabrosti da baci u vatru malog Nedovice na mjestu glavnog pleja,kao sto je svojevremeno uradio Zeravica,koji je ubacio Kicanovica umjesto onda velikog Plecasa... Tek sada pocinje pad i unistenje buducih generacija Srpske kosarke. Zivi bili pa vidjeli...
Četvrtak 22.09.2011. 16:20
Dajte bre Djordjevica vise...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online