Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 05.09.2011.
10:02
Vestionline A

Ivković: Najbolja partija do sada!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković ocenio je da je njegova ekipa odigrala odlično u pobedi nad Nemačkom (75:64).

Dolaskom Novickog, Nemci su izgubili timsku hemiju - Duda Ivković

"Posle prve tri utakmice sa dosta oscilacija, protiv Nemaca smo odigrali najbolju utakmicu na šampionatu. Odigrali smo dosta dobro, iako smo imali dva povređena igrača. Većim delom susreta odigrali smo dobro u odbrani, pogotovo u prvoj četvrtini, jer je protivnik završio poluvreme sa 28 koševa", rekao je Ivković i dodao: 

"Njihova  igra sve bazira na dve NBA zvezde, a naročito Dirku Novickom. Bio je to veliki izazov za sve naše igrače, koji su nadmetanje sa njima pretvorili u veliku motivaciju i želju za pobedom. Meni je bilo mnogo lakše da pustimo Novickog, koji je potrošio 22 lopte, od čega je 11 ubacio, nego da pustimo da se ostali razigraju. Imaju jako dobre šutere i ozbiljan su tim. Uglavnom sam zadovoljan, osim igre u samom finišu kada nismo imali dobar protok lopte i najbolja rešenja u napadu. Ova pobeda nam mnogo znači ne samo zbog dva boda koja prenosimo u drugu fazu šampionata, već zbog samopouzdanja i atmosfere pred meč sa Francuskom i ostale duele koji nas očekuju", dodao je Ivković posle pobede nad Nemačkom 75:64.

Njegov kolega sa klupe "pancera" Dirk Bauerman nije mogao da hvali svoje igrače.

"Način na koji smo odigrali ovaj meč nije prihvatljiv. Kada protiv ovakve ekipe dođete u rezultatski zaostatak, onda je teško vratiti se u život. Jednostavno, Srbija zna kako da koristi brojna oružja da bi kontrolisala ritam utakmice na pravi način, pa je gotovo nemoguće preokrenuti meč. Ipak, zadovoljni smo što smo prošli dalje", rekao je nemački selektor i dodao da o Ivkoviću ima odlično mišljenje.

"Još kada sam bio mlad trener, dok sam radio sa juniorima, Ivković je bio jedan od mojih idola", dodao je Bauerman.


Miloš Teodosić je uprkos povredi skočnog zgloba istrčao je na teren i imao učinak od 12 poena, devet skokova i asistencija.

"Savladali smo selekciju Nemačke mnogo lakše nego što smo očekivali. Stekli smo prednost u ranoj fazi meča, konstantno bili u vođstvu i zasluženo trijumfovali. Međutim, vreme je da se ovaj trijumf zaboravi i da se okrenemo meču sa Francuzima koji će biti najznačajniji do sada. Mnogo mi je drago što ne možemo da izdvojimo nijednog igrača u našem timu, jednostavno svi su bili sjajni“.

Plejmejker reprezentacije Srbije odigrao je meč protiv Nemačke pod injekcijama.

"Osećao sam jake bolove pre početka utakmice. Adrenalin, želja za pobedom i injekcije učinile su svoje, nisam imao problema do samog kraja utakmice. Kako će biti sutra, kad se sve ohladi, ne znam. Videćemo“, dodao je Teo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online