Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 14.08.2013.
17:25
BETA A

Ivković: Ovaj tim može da napreduje

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je danas da njegova ekipa, i pored dobrih igara u Beogradu, ima još prostora za napredak.

Spreman za prvu utakmicu: Vladimir Lučić
 

Košarkaši Srbije otputovali su danas u francuski grad Antib gde ih u naredna dva dana očekuju nove kontrolne utakmice, u okviru priprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

Srbija će igrati protiv domaće selekcije Francuske i Gruzije, a selektor Ivković može da računa na 14 igrača, jer su u Beogradu zbog povreda ostali Miloš  Teodosić i Nemanja Nedović.

"Voleo bih da smo u kompletnom sastavu, ali Teodosić i Nedović su morali da ostanu u Beogradu. Takođe, na turniru u Francuskoj praktično će da debituju Vladimir Lučić koji nije odigrano nijednu kontrolnu utakmicu, dok je Vasilije Micić odigrao protiv selekcije Rusije samo deset minuta. Imamo još dosta posla, prostora za napredak, stvaranje timske igre, na čemu ćemo još više raditi po povratku u Beograd", dodao je Ivković.

Ivković je kazao da je njegova ekipa na utakmicama na Trofeju Beograda i u meču protiv Rusije ostvarila tri uverljive pobede sa prilično velikom razlikom, ali je i upozorio da su to bile utakmice na domaćem terenu i da će u Francuskoj sve biti drugačije.

"Domaća selekcija je jedan od favorita u Sloveniji, želeće da se dokaže, baš kao što će i Turska imati dosta motive na turniru u Istanbulu koji je sledeći na rasporedu. Selekcija Gruzije je veoma interesantna. Godinama rade sa našim trenerom Igorom Kokoškovom, igrali su dobro i bili prijatno iznenađene na prethodnom Evropskom prvenstvu u Litvaniji", rekao je Ivković.

Bivši košarkaš Partizana Vladimir Lučić oporavio se od povrede leđa i na raspolaganju je selektoru Ivkoviću.

"Juče sam odradio lakši trening, osećam se sasvim dobro, a nadam se da će tako biti i na utakmicama u Francuskoj kad će opterećenje sigurno biti mnogo veće. Ekipa je veoma mlada, uz nekoliko iskusnijih igrača, ali smo odigrali veoma dobro na turniru u Sloveniji, a pogotovo na utakmicama u Beogradu. Napredujemo svakog dana, ali verujem da ima još prostora za napredak", kazao je Lučić.

Obe utakmice reprezentacije Srbije, na turniru u Antibu, u četvrtak protiv Francuske i u petak protiv Gruzije počinju u 20.30.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online