Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 20.08.2011.
15:29
Beta A

Pešić: Ne obećavam trofeje na početku

Novi trener košarkaškog kluba Crvena zvezda Beograd Svetislav Pešić rekao je danas da ne može da obeća trofeje na početku, ali da će dati sve od sebe da napravi tim za budućnost.

"Vrhunski rezultati ne dolaze preko noći, oni se stvaraju i mi smo tu da probamo da naše znanje i naše iskustvo stavimo u funkciju stvaranja vrhunskih rezultata. Ja ne mogu da obećam trofeje odmah na početku", kazao je Pešić.

Pešić se osvrnuo na prethodni angažman u Crvenoj zvezdi u sezoni 2008/09. za koji je ocenio da je bio vrlo uspešan.

"Volim da završim ono što započnem. Sezona koju sam pre dve godine proveo u Zvezdi je po mom mišljenju bila fantastična, dobro smo radili i ja sam uživao. Sada može da se završi posao koji iz određenih razloga tada nije mogao", kazao je Pešić.

Pešić, koji je bio prvak Evrope sa reprezentacijama Nemačke i Jugoslavije, sa kojom je osvojio i svetsko prvenstvo, naglasio je da ga je razgovor sa predsednikom kluba Nebojšom Čovićem motivisao da od kluba napravi "uređen koncept sa vrhunskim rezultatima".

"Čović i ja smo dugo razgovarali, ne sammo o Zvezdi i FMP-u, već i o našoj košarci uopšte, kako je unapređivati. Imam odgovornost prema sebi i svojoj trenerskoj karijeri i siguran sam da ću imati dovoljno snage da motivišem i sve oko sebe da napravimo vrhunski rezultat", dodao je Pešić.

Jedan od glavnih motiva u preuzimanju trenerskoj posla u Zvezdi je i veliki broj talentovanih igrača koji se stvorio spajanjem Crvene zvezde i FMP-a.

"Ono što je mene posebno motivisalo jesu pre svega mladi igrači. Novi koncept donosi pretvaranje mladih talenata u igrača vrhunskog kvaliteta. Da pravimo nove igrače, da nam svi zavide kao što su nam do sada zavideli, čak i više", nastavio je Pešić.

On se osvrnuo na potencijalna pojačanja Zvezde, odnosno na to koliko je realan dolazak igrača iz Američke profesionalne lige (NBA) tokom trajanja štrajka igrača u toj zemlji.

"Videćemo kakve su šanse da dođe Darko Miličić, mada to u ovom trenutku nije realno. Miličić i Igor Rakočević su možda najbolji igrači koje imamo u Srbiji, ali nije realno da dođu, treba da se okrenemo drugima da se ne bi gubilo vreme", rekao je Pešić. 

Najznačajniji klupski trofej koji je osvojio ovaj stručnjak je Evroliga 2003. godine s Barselonom. S berlinskom Albom 1995. godine osvojio je Kup Radivoja Koraća, a sa Đironom je 2007. Evrokup.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online