Subota 20.08.2011.
15:29
Beta

Pešić: Ne obećavam trofeje na početku

"Vrhunski rezultati ne dolaze preko noći, oni se stvaraju i mi smo tu da probamo da naše znanje i naše iskustvo stavimo u funkciju stvaranja vrhunskih rezultata. Ja ne mogu da obećam trofeje odmah na početku", kazao je Pešić.

Pešić se osvrnuo na prethodni angažman u Crvenoj zvezdi u sezoni 2008/09. za koji je ocenio da je bio vrlo uspešan.

"Volim da završim ono što započnem. Sezona koju sam pre dve godine proveo u Zvezdi je po mom mišljenju bila fantastična, dobro smo radili i ja sam uživao. Sada može da se završi posao koji iz određenih razloga tada nije mogao", kazao je Pešić.

Pešić, koji je bio prvak Evrope sa reprezentacijama Nemačke i Jugoslavije, sa kojom je osvojio i svetsko prvenstvo, naglasio je da ga je razgovor sa predsednikom kluba Nebojšom Čovićem motivisao da od kluba napravi "uređen koncept sa vrhunskim rezultatima".

"Čović i ja smo dugo razgovarali, ne sammo o Zvezdi i FMP-u, već i o našoj košarci uopšte, kako je unapređivati. Imam odgovornost prema sebi i svojoj trenerskoj karijeri i siguran sam da ću imati dovoljno snage da motivišem i sve oko sebe da napravimo vrhunski rezultat", dodao je Pešić.

Jedan od glavnih motiva u preuzimanju trenerskoj posla u Zvezdi je i veliki broj talentovanih igrača koji se stvorio spajanjem Crvene zvezde i FMP-a.

"Ono što je mene posebno motivisalo jesu pre svega mladi igrači. Novi koncept donosi pretvaranje mladih talenata u igrača vrhunskog kvaliteta. Da pravimo nove igrače, da nam svi zavide kao što su nam do sada zavideli, čak i više", nastavio je Pešić.

On se osvrnuo na potencijalna pojačanja Zvezde, odnosno na to koliko je realan dolazak igrača iz Američke profesionalne lige (NBA) tokom trajanja štrajka igrača u toj zemlji.

"Videćemo kakve su šanse da dođe Darko Miličić, mada to u ovom trenutku nije realno. Miličić i Igor Rakočević su možda najbolji igrači koje imamo u Srbiji, ali nije realno da dođu, treba da se okrenemo drugima da se ne bi gubilo vreme", rekao je Pešić. 

Najznačajniji klupski trofej koji je osvojio ovaj stručnjak je Evroliga 2003. godine s Barselonom. S berlinskom Albom 1995. godine osvojio je Kup Radivoja Koraća, a sa Đironom je 2007. Evrokup.

2024 © - Vesti online