Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.12.2009.
15:55
Vestionline; Tanjug A

Vujošević: Pobedićemo ako nadmašimo sebe

Nakon četiri uzastopne pobede košarkaši Partizana u četvrtak u "Pioniru" (20,45h) igraju protiv Efes Pilsena, možda i odlučujuću utakmicu za ulazak u Top 16 fazu Evrolige.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević ocenio je da je rival "crno-belih" u utakmici sedmog kola B grupe Evrolige, turski Efes Pilsen, ekipa sa najvećim brojem kvalitetnih pojedinaca u elitnom takmičenju.


"Radi se o klubu koji funkcioniše bez ikakvih problema u doba ekonomske krize. Imaju jako dobre igrače sa izvanrednim napadačkim učinkom", naveo je Vujošević, napomenuvši da će najveću pretnju po koš predstavljati Igor Rakočević i Preston Šampert.


On je naglasio da je tim iz Istanbula sačinjen od velikog broja asova, za koje je potrebno vreme da se uklope u sistem i dodao da je u poslednje vreme u igri Efesa primetan napredak u igri.


"Značajno su popravili atmosferu i sada deluju kao celina, za razliku od početnih utakmica", rekao je Vujošević i dodao da je susret sa turskim predstavnikom posebno značajan, jer puno odlučuje u borbi za plasman među 16 najboljih ekipa u Evropi.


"Smatram da su rezultati Partizana u dosadašnjem toku sezone iznad svih očekivanja i da nije realno da se upustimo u borbu za prolazak u drugu fazu takmičenja. Za eventualnu pobedu nad Turcima potrebno je da nadmašimo svoje limite", istakao je Vujošević.


On se zahvalio navijačima "crno-belih" na sjajnoj podršci, pozdravivši akciju kojom Partizanove pristalice žele da plate kaznu od 15.000 evra za incidente u prethodnoj utakmici u "Pioniru" protiv Olimpijakosa.


"Atmosfera u Pioniru je svaki put kada igramo mečeve Evrolige izvanredna, a apel navijača za sakupljanje novca kojim bi klub platio kaznu shvatam kao poziv da se u budućnosti bude pristojniji. Na nama je da sjajnu podršku sa tribina shvatimo kao pomoć, a ne kao blokadu", kaže Vujošević.
 

Centar "crno-belih" Aleksandar Marić svestan je da će sutra voditi teške duele sa snažnim rivalima - Marijom Kasunom, Danijelom Santjagom, Kajom Pekerom i Kemalom Kučom.


"U okršajima pod košem moramo da budemo dovoljno čvrsti i pametni, kako ne bi dospeli u probleme sa ličnim greškama", zaključio je Marić.

Trener košarkaša Efes Pilsena Ergin Ataman istakao je uoči meča sedmog kola B grupe Evrolige protiv Partizana u Beogradu da je taj duel drugi u seriji veoma teških za njegov klub.
 

"Nakon pobede u prošlom kolu nad Lijetuvos Ritasom očekuje nas ništa manje značajna utakmica protiv Partizana. Trijumf nad Litvancima nam je veoma bitan, ali još nismo završili posao oko prolaska u drugi krug", naveo je Ataman.


On je naglasio da će i Partizan i Efes Pilsen biti izuzetno motivisani, pošto će pokušati da izbore što bolju poziciju pred finiš preliminarne faze takmičenja.


"Poznato je da prvak Srbije igra sa dodatnom motivacijom u Beogradu, gde ima izvanrednu podršku navijača. Mi smo, međutim, tim visokog morala i očekujem da vodimo žestoku borbu na terenu", rekao je Ataman.


Četvrtak, 10. decembar:

Grupa A:
Cibona - Barselona 18,30
Žalgiris - Montepaski 18,45


Grupa B:

Olimpijakos - Unikaha 20,00
Partizan - Efes Pilsen 20,45


Grupa C:

Makabi - Kaha Laboral 20,00
Lotomatika - CSKA 20,30

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online