Sreda 09.12.2009.
15:55
Vestionline; Tanjug

Vujošević: Pobedićemo ako nadmašimo sebe

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević ocenio je da je rival "crno-belih" u utakmici sedmog kola B grupe Evrolige, turski Efes Pilsen, ekipa sa najvećim brojem kvalitetnih pojedinaca u elitnom takmičenju.


"Radi se o klubu koji funkcioniše bez ikakvih problema u doba ekonomske krize. Imaju jako dobre igrače sa izvanrednim napadačkim učinkom", naveo je Vujošević, napomenuvši da će najveću pretnju po koš predstavljati Igor Rakočević i Preston Šampert.


On je naglasio da je tim iz Istanbula sačinjen od velikog broja asova, za koje je potrebno vreme da se uklope u sistem i dodao da je u poslednje vreme u igri Efesa primetan napredak u igri.


"Značajno su popravili atmosferu i sada deluju kao celina, za razliku od početnih utakmica", rekao je Vujošević i dodao da je susret sa turskim predstavnikom posebno značajan, jer puno odlučuje u borbi za plasman među 16 najboljih ekipa u Evropi.


"Smatram da su rezultati Partizana u dosadašnjem toku sezone iznad svih očekivanja i da nije realno da se upustimo u borbu za prolazak u drugu fazu takmičenja. Za eventualnu pobedu nad Turcima potrebno je da nadmašimo svoje limite", istakao je Vujošević.


On se zahvalio navijačima "crno-belih" na sjajnoj podršci, pozdravivši akciju kojom Partizanove pristalice žele da plate kaznu od 15.000 evra za incidente u prethodnoj utakmici u "Pioniru" protiv Olimpijakosa.


"Atmosfera u Pioniru je svaki put kada igramo mečeve Evrolige izvanredna, a apel navijača za sakupljanje novca kojim bi klub platio kaznu shvatam kao poziv da se u budućnosti bude pristojniji. Na nama je da sjajnu podršku sa tribina shvatimo kao pomoć, a ne kao blokadu", kaže Vujošević.
 

Centar "crno-belih" Aleksandar Marić svestan je da će sutra voditi teške duele sa snažnim rivalima - Marijom Kasunom, Danijelom Santjagom, Kajom Pekerom i Kemalom Kučom.


"U okršajima pod košem moramo da budemo dovoljno čvrsti i pametni, kako ne bi dospeli u probleme sa ličnim greškama", zaključio je Marić.

Trener košarkaša Efes Pilsena Ergin Ataman istakao je uoči meča sedmog kola B grupe Evrolige protiv Partizana u Beogradu da je taj duel drugi u seriji veoma teških za njegov klub.
 

"Nakon pobede u prošlom kolu nad Lijetuvos Ritasom očekuje nas ništa manje značajna utakmica protiv Partizana. Trijumf nad Litvancima nam je veoma bitan, ali još nismo završili posao oko prolaska u drugi krug", naveo je Ataman.


On je naglasio da će i Partizan i Efes Pilsen biti izuzetno motivisani, pošto će pokušati da izbore što bolju poziciju pred finiš preliminarne faze takmičenja.


"Poznato je da prvak Srbije igra sa dodatnom motivacijom u Beogradu, gde ima izvanrednu podršku navijača. Mi smo, međutim, tim visokog morala i očekujem da vodimo žestoku borbu na terenu", rekao je Ataman.


Četvrtak, 10. decembar:

Grupa A:
Cibona - Barselona 18,30
Žalgiris - Montepaski 18,45


Grupa B:

Olimpijakos - Unikaha 20,00
Partizan - Efes Pilsen 20,45


Grupa C:

Makabi - Kaha Laboral 20,00
Lotomatika - CSKA 20,30

2024 © - Vesti online