Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 18.03.2011.
15:05 >> 17:38h
Vestionline A

Zvezda smenila Mihajla Uvalina

Košarkaški klub Crvena zvezda smenila je dosadašnjeg trenera Mihaila Uvalina.

Završio posao u Zvezdi - Mihajlo Uvalin

Uvalina će zameniti Saša Nikitović, jedan od asistenata selektora Dušana Ivkovića na Svetskom prvenstvu u Turskoj.

Prema informacijama, Uvalin je smenjen zbog neslaganja sa generalnim menadžerom tima sa Malog Kalemegdana Mirkom Pavlovićem.

Mihailo Uvalin je preuzeo tim pred početak sezone i uspeo je da ispuni osnovni cilj, opstanak u regionalnoj NLB ligi. Ipak, odluka je doneta u petak, manje od nedelju dana pre početka takmičenja u Superligi, a samo pet dana pošto su crveno-beli obezbedili opstanak na 'Jadranu'.

Poslednjih dana nije bilo mirno na Malom Kalemegdanu, prvo su igrači stupili u štrajk, a generalni sekretar kluba izdao saopštenje o stanju kluba, a potom je u četvrtak oko 50 simpatizera kluba protestvovalo u cilju promena u Crvenoj zvezdi.

Povodom promene trenera Crvena zvezda je objavila saopštenje koje prenosimo u celosti.

"Košarkaški klub Crvena zvezda raskinuo je danas ugovor sa trenerom Mihajlom Uvalinom. Crvena zvezda se zahvaljuje Uvalinu na dosadašnjoj saradnji i želi mu sve najbolje u nastavku karijere.

Za novog šefa stručnog štaba imenovan je Aleksandar Nikitović koji će u subotu voditi prvi trening. Aleksandar Nikitović bio je pomoćnik selektora Dušana Ivkovića na poslednja dva velika reprezentativna takmičenja u Poljskoj i Turskoj, i trener je kadetske reprezentacije Srbije.

Nikitović je pre tri godine predvodio juniorsku ekipu Crvene zvezde do titule prvaka Srbije. Kao član stručnog štaba univerzitetske reprezentacije Srbije osvojio je zlatnu i bronzanu medaju na Univerzijadama 2009. i 2007. godine", kaže se u saopštenju Crvene zvezde.

Raskid ugovora na štetu Zvezde

 

Mihailo Uvalin rekao je da ne zna zašto je dobio otkaz, kao i da je iznenađen ovakvim postupkom kluba.

 

"Nemam komentar jer ne znam zašto sam dobio otkaz. Samo mi je došao
čovek (generalni menadžer Mirko Pavlović) i rekao: 'više nisi trener'. Stvarno ne znam zašto", rekao je Uvalin agenciji Beta i dodao da ugovor neće biti raskinut sporazumno.

 

"Ugovor će biti raskinut na štetu kluba, jer sam ispunio sve što su tražili od mene. Potraživaću novac za ovu i za sledeću sezonu, jer neću da prihvatim ničije priče i zavrzlame", rekao je Uvalin.

 

Trener nije ćeleo da priča o odnosima sa Pavlovićem i upravom kluba, ali je najavio da će se u ponedeljak obratiti javnosti.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online