Petak 18.03.2011.
15:05 >> 17:38h
Vestionline

Zvezda smenila Mihajla Uvalina

Završio posao u Zvezdi - Mihajlo Uvalin

Uvalina će zameniti Saša Nikitović, jedan od asistenata selektora Dušana Ivkovića na Svetskom prvenstvu u Turskoj.

Prema informacijama, Uvalin je smenjen zbog neslaganja sa generalnim menadžerom tima sa Malog Kalemegdana Mirkom Pavlovićem.

Mihailo Uvalin je preuzeo tim pred početak sezone i uspeo je da ispuni osnovni cilj, opstanak u regionalnoj NLB ligi. Ipak, odluka je doneta u petak, manje od nedelju dana pre početka takmičenja u Superligi, a samo pet dana pošto su crveno-beli obezbedili opstanak na 'Jadranu'.

Poslednjih dana nije bilo mirno na Malom Kalemegdanu, prvo su igrači stupili u štrajk, a generalni sekretar kluba izdao saopštenje o stanju kluba, a potom je u četvrtak oko 50 simpatizera kluba protestvovalo u cilju promena u Crvenoj zvezdi.

Povodom promene trenera Crvena zvezda je objavila saopštenje koje prenosimo u celosti.

"Košarkaški klub Crvena zvezda raskinuo je danas ugovor sa trenerom Mihajlom Uvalinom. Crvena zvezda se zahvaljuje Uvalinu na dosadašnjoj saradnji i želi mu sve najbolje u nastavku karijere.

Za novog šefa stručnog štaba imenovan je Aleksandar Nikitović koji će u subotu voditi prvi trening. Aleksandar Nikitović bio je pomoćnik selektora Dušana Ivkovića na poslednja dva velika reprezentativna takmičenja u Poljskoj i Turskoj, i trener je kadetske reprezentacije Srbije.

Nikitović je pre tri godine predvodio juniorsku ekipu Crvene zvezde do titule prvaka Srbije. Kao član stručnog štaba univerzitetske reprezentacije Srbije osvojio je zlatnu i bronzanu medaju na Univerzijadama 2009. i 2007. godine", kaže se u saopštenju Crvene zvezde.

Raskid ugovora na štetu Zvezde

 

Mihailo Uvalin rekao je da ne zna zašto je dobio otkaz, kao i da je iznenađen ovakvim postupkom kluba.

 

"Nemam komentar jer ne znam zašto sam dobio otkaz. Samo mi je došao
čovek (generalni menadžer Mirko Pavlović) i rekao: 'više nisi trener'. Stvarno ne znam zašto", rekao je Uvalin agenciji Beta i dodao da ugovor neće biti raskinut sporazumno.

 

"Ugovor će biti raskinut na štetu kluba, jer sam ispunio sve što su tražili od mene. Potraživaću novac za ovu i za sledeću sezonu, jer neću da prihvatim ničije priče i zavrzlame", rekao je Uvalin.

 

Trener nije ćeleo da priča o odnosima sa Pavlovićem i upravom kluba, ali je najavio da će se u ponedeljak obratiti javnosti.

2024 © - Vesti online