Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 01.11.2010.
20:28
Vestionline A

LŠ: Inter u Londonu, Mančester u Turskoj

Utakmicama 4. kola u grupama A, B, C i D u utorak se nastavlja takmičenje u Ligi šampiona, a derbi večeri nas očekuje na "Vajt Hart Lejnu" gde aktuelni šampion Evrope Inter gostuje Totenhemu.

Eventualna pobeda bi milanskoj ekipi i teoretski obezbedila plasman u narednu rundu takmičenja, ali tako ne misle i domaćini u Londonu, koju su utakmicom na "Meaci" (4:3) pokazali da imaju potencijal da se suprostave izabranicima Rafe Beniteza.

U drugom meču grupe A svoju šansu tražiće domaći Verder i holandski Tvente.

U grupi B fudbaleri Liona igraju protiv Benfike u Lisabonu, i jure četvrtu uzastopnu pobedu koja će im obezbediti plasman u drugu fazu. Lion je prvi na tabeli Grupe B sa sve tri pobede, dok su Portugalci treći sa tri boda i potrebna im je pobeda kako bi ostali u trci za drugim mestom sa Šalkeom.

Francuski tim je u prošlom kolu na Žerlanu pobedio Benfiku sa 2:0. Lion igra loše u domaćem prvenstvu, trenutno je deveti, a navijači su zbog toga tražili smenu trenera Kloda Pujola. S druge strane Benfika u utakmicu ulazi ohrabrena pobedom nad Pakoš Fereirom, što je njen treći uzastopni trijumf u prvenstvu.

U drugoj utakmici u grupi Hapoel će u Tel Avivu igrati protiv Šalkea. Nemcima loše ide u Bundes ligi, pošto su u subotu izgubili od Bajera iz Leverkuzena sa 0:1 i nalazi se u zoni ispadanja.

"Teško nam je zbog tog poraza. Dobro nam ide u Ligi šampiona i domaćem Kupu, ali iz nepoznatog razloga loše u Bundes ligi", rekao je trener Šalkea Feliks Magat.

U grupi C Mančester Junajted ne bi smeo da dozvoli kiks na gostovanju u Turskoj, dok će Bursaspor pokušati da stigne bar do počasnog gola u elitnom takmičenju. U timu Aleksa Fergusona neće biti Rija Ferdinanda, Vejna Runija, Rajana Gigsa, Majkla Ovena, Federika Makede i Andersona. U prošlom kolu Mančester je na Old Trafordu pobedio Bursu sa 1:0, golom Nanija.

"Igram za najbolji klub na svetu i moja uloga u timu je da kao odlučujući igrač postižem golove i asistiram, kako bi ekipa pobedila. Ne plašim se da igram velike utakmice, one su najlepše u fudbalu - igrate ih na visokom nivou", rekao je Nani.

U timu Ertugrula Saglama najverovatnije će biti srpski fudbaler Ivan Ergić, a od povreda su se oporavili Milan Stepanov, Federiko Insua i Ali Tandogan.

Trener Burse rekao je da njegovu ekipu na sutrašnjoj utakmici očekuje veliki test, pošto je velika razlika u kvalitetu između domaćeg prvenstva i Lige šampiona.

"Velika je razlika u kvalitetu između ostalih ekipa u grupi i Burse. U Turskoj smo brzo postali uspešni i odjednom smo dobili priliku da se takmičimo u LŠ. Teško nam je da budemo ravnopravni sa protivnicima u grupi", rekao je Saglam.

U drugoj utakmici Grupe C Valensija i Rendžers igraju na Mestalji od 20.45 i čekaće kiks Junajteda kako bi ostali u igri za prva dva mesta.

Fudbaleri Barslone igraju sutra protiv Kopenhagena, utakmicu četvrtog kola Grupe D u Ligi šampiona i pobedom će pokušati da obezbede plasman u drugu fazu takmičenja. Kopenhagenu bi i bod protiv Barselone mnogo značio, dok Rubin u duelu sa Panatinaikosom mora da ide na pobedu, ako želi da ostane u trci za jedno od prva dva mesta u grupi D.

Utorak, 2. novembar:

Grupa A:
20:45h Totenhem - Inter
20:45h Verder - Tvente

Tabela: Inter 7, Totenhem 4, Verder 2, Tvente 2.

Grupa B:
20:45h Benfika - Olimpik Lion
20:45h Hapoel Tel Aviv - Šalke

Tabela: Lion 9, Šalke 6, Benfika 3, Hapoel 0.

Grupa C:
20:45h Bursaspor - Mančester Junajted
20:45h Valensija - Glazgov Rendžers

Tabela: Mančester Junajted 7, Rendžers 5, Valensija 4, Bursaspor 0.

Grupa D:
18:30h Rubin - Panatinaikos
20:45h Kopenhagen - Barselona

Tabela: Barselona 7, Kopenhagen 6, Rubin 2, Panatinaikos 1.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online