Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 22.02.2019.
18:54
Vestionline A

Stepanović: Joviću, Rebiću i Aleru fali Uve Bajn

Nekadašnji trener Ajntrahta uviđa da bi tri strelca tima iz Frankfurta bili i ubojitiji da imaju plejmejkera od klase.

twitter.com/Eintracht/media
Ajntrahtov golgeterski trio: Jović, Rebić i Aler

Ajntraht je neznatno popustio u nemačkom prvenstvu iako još nema poraz u nastavku sezone posle zimske pauze. Prvo je kod kuće savladao Frajburg (3:1), a usledila su četiri remija. U nedelju se ide na noge davljeniku Hanoveru. 

Posle 22 kola tim iz Frankfurta, u kojem su trojica naših igrača (Luka Jović, Mijat Gaćinović, Filip Kostić), zauzima sedmo mesto, koje ne vodi u evrokupove. Dok mu u poslednjoj trećini ligaškog nadmetanja predstoji borba za viši plasman, njegove navijače raduje to što se Ajntraht prvi put u poslednjih skoro četvrt veka domogao osmine finala jednog takmičenja UEFA. 

Jednom finalista Kupa šampiona (1960), a osvajač Uefinog kupa (1980), igraće među 16 najboljih u Ligi Evrope, drugostepenom takmičenju evropskog klupskog fudbala, u koje je, podsetimo, ušao neposredno kao pobednik nemačkog kupa (prvi klupski trofej posle domaćeg kupa 1988). Da li će, pošto je u šesnaestini finala izbacio ukrajinskog prvaka Šahtjor, igrati i u četvrtfinalu, kao što je to bilo u Kupu UEFA 1995 (dalje otišao Juventus), videće se posle dva okršaja s Interom. 

Ajntraht igra tek drugu evropsku sezonu u poslednjih 12 godina. I 2013/14. je dogurao do šesneastine finala. U prvoj utakmici, s Portom u Portugaliji, bilo je 2:2, isto kao i s Šahtjorom u Ukrajini. U revanšu je poveo s 2:0, isto kao protiv ukrajinskog prvaka, ali je Porto poravnao. Usledilo je još jedno vođstvo, a portugalski tim je u 86. minutu dao gol koji ga je i odveo dalje - 3:3.

Zato se Ajntrahtovim navijačima steglo srce kada je Šahtjor u 64. minutu smanjio na 2:1. U jeku njegovih napada da izjednači, nemački tim je postigao još dva pogotka. Od četiri gola po jedan su dali Jović i hrvatski napadač Ante Rebić, koji je baš umesto našeg asa ušao u igru u drugom poluvremenu, a dva francuski golgeter Sebastijan Aler, prvi s bele tačke. 

Te tri Ajntrahtove udarne igle su u centru pažnje i evropske javnosti. Pobednik nemačkog kupa je s 23 pogotka najefikasniji za sada u Ligi Evrope, a polovinu je dao njegov trio: Jović 6, Aler 5, Rebić 1. 

U nemačkom prvenstvu Ajntraht je dao 41 gol, a njegov triling 32. Jović je s 14 pogodaka i vodeći strelac Bundes lige, Aler je postigao 11, a Rebić 7. 

Dragoslav Stepanović (70), nekadašnji jugoslovenski reprezentativac, bivši igrač OFK Beograda i Crvene zvezde, bio je Ajntrahtov trener dva puta. U prvom mandatu, od aprila 1991. do marta 1993, u jednoj celoj sezoni (1991/92) doveo je tim do trećeg mesta u Bundes ligi, što je i Ajntrahtov najviši domet u nemačkom fudbalu, ukupno postignut još četiri puta (1964, 1975, 1990, 1993). 

Tim iz Frankfurta je i u Stepijevo vreme u prvoj polovini devedesetih bio hit u Nemačkoj (drugi put na njegovoj klupi od aprila do decembra 1996). Zato se njegova reč o klubu i dan-danas smatra autoritativnom. O ubojitom triju Stepanović se, dakako, izražava pohvalno, ali mu nalazi i jedan nedostatak.

- Svaki od njih trojice, a pogotovo kad su zajedno u igri, velika je opasnost po protivnika. Kad prime loptu u kaznenom prostoru, suparnička odbrana i golman su na velikim mukama, ali je problem što najveći broj pasova ka njima ide dubinskim loptama. Fali im plejmejker kakav je u moje vreme u Ajntrahtu bio Uve Bajn ili u nemačkom fudbalu devedestih i Mario Bazler. Izgledalo je, posle odlaska meksičkog veznog igrača Marka Fabijana u Filadelfiju ove zime, a ni on se nije najbolje snašao u toj ulozi, da bi to mogao biti Mijat Gaćinović, ali je on, bar u prošlom kolu protiv Borusije iz Menhengladbaha, bio bled na tom mestu.

Stepanović ističe i jednu vrlinu.

- Kod tri golgetera nema ega. Svako je spreman da doda loptu drugom ako je ovaj u boljoj poziciji da ugrozi gol.

youtube.com/MAINKICK.TV
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online