Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 13.12.2018.
17:06 >> 17:09h
Vestionline A

Srbija posle četiri godine u top 30

Fudbalska reprezentacija Srbije popela se na 29. mesto na FIFA svetskoj rang listi i tako će završiti 2018. godinu.

MN Press
Srpski fudbaleri

"Orlovi" do skoka od šest pozicija došli zahvaljujući odličnim partijama u Ligi nacija i trijumfom u grupi Lige C, posle čega takmičenje nastavljaju u plej-ofu.

Zbog toga je na zvaničnom sajtu Svetske fudbalske federacije osvanuo tekst posvećen našoj selekciji pod nazivom "Srpski orlovi se izdigli na najnovijoj rang listi".

- Svetsko prvenstvo u Rusiji je bilo razočaravajuće za Srbiju. Posle pobede od 1:0 u uvodnoj utakmici protiv Kostarike, rano su poveli u duelu sa Švajcarskom pogotkom Aleksandra Mitrovića, ali su doživeli poraz rezultatom 2:1. Bili su pod velikim pritiskom u poslednjem susretu grupe protiv petostrukog šampiona Brazila, a poraz od 2:0 je značio da su završili treći u grupi i da pakuju kofere.

Nastavlja se da je Liga nacija bila šansa za novi početak sa Mladenom Krstajićem, trenerom koji je bio pomoćnik selektoru u kvalifikacijama Slavoljubu Muslinu, koji je preuzeo tim u jesen 2017.

"Orlovi" su u diviziji C dva puta pobedili Litvaniju (1:0 i 4:1), Crnu Goru takođe (2:0, 2:1) i dva puta remizirali sa Rumunijom (2:2, 0:0).

- Kao dalja nagrada, Srbija je skočila na 29. mesto FIFA rang liste i vratila se u top 30 prvi put posle četiri godine, zahvaljujući nizu od šest uzastopnih utakmica bez poraza.

FIFA ističe i da je tim Srbije mnogo drugačiji od onog koji je nastupao u Rusiji.

- Ekipa izgleda drugačije od one koja je učestvovala na Svetskom prvenstvu. Centralni deo veznog reda sada su preuzeli defanzivno orijentisani Nemanja Maksimović i Saša Lukić, preuzevši poziciju Nemanje Matića koji je u jednom trenutku pauzirao zbog povrede. Sergej Milinković-Savić se nadao da će izgraditi sopstveno ime u Rusiji, ali kada je počela Liga nacija, Dušan Tadić je bio taj koji je vukao konce u napadu. Vezista Ajaksa je prethodne večeri protiv minhenskog Bajerna postigao peti gol u Ligi šampiona, dok je i u Ligi nacija pet puta tresao mreže. U centralnom delu odbrane Miloš Veljković je bio standardan od utakmice sa Brazilom, Nikola Milenković je bio pored njega, a Antonio Rukavina je preuzeo poziciju desnog beka od legendarnog Branislava Ivanovića. Adem Ljajić se dva puta upisivao u listu strelaca, ali je glavni čovek u napadu bio centarfor Fulama Aleksandar Mitrović, strelac šest pogodaka iz isto toliko mečeva u UEFA Ligi nacija, više nego bilo koji igrač u Evropi. Moglo je da bude i više da nije promašio "panenku" sa penala protiv Crne Gore - zaključuje se u tekstu uz izjavu Krstajića.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online