Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 13.11.2018.
12:41
I. Subić - Vesti A

Vodeći strelac Bundes lige bori se za mesto u reprezentaciji

Luka Jović (20), koji je s devet pogodaka posle 11 kola najbolji golgeter nemačkog prvenstva, strpljivo čeka priliku u reprezentaciji, nadajući se da će je dobiti od početka utakmice s Crnom Gorom u Ligi nacija (subota, 15 časova).

I. Subić
Luka Jović pred novinarima u Staroj Pazovi

Među svim našim reprezentativcima koje je selektor Mladen Krstajić okupio za poslednja dva meča u Ligi nacija najveću pažnju privlači Luka Jović. Zaslužio je to igrama u Ajntrahtu, koje je krunisao i s dva gola u poslednjem kolu, kada je u Frankfurtu savladan Šalke s 3:0, i onda kada je protiv Fortune bio petostruki strelac...

Da li će biti starter već na meču s Crnom Gorom (u utorak, u 20.45 časova, igramo s Litvanijom, takođe na "Marakani"), to ostaje da se vidi jer je naš glavni napadač, s punim razlogom, Aleksandar Mitrović.

- Osećam se super. Srećan sam što sam trenutno vodeći strelac Bundes lige, ali sada sam u reprezentaciji i samo na to mislim. Drago mi je što sam se vratio. Moje je da se izborim za startno mesto u timu. Ako budemo igrali kako umemo, pobede neće da izostanu. Nadam se velikoj podršci s tribina - kaže mladi napadač, kome u leđa na listi strelaca gleda i Španac Pako Alkaser (osam golova), koji briljira u Borusiji iz Dortmunda.

Neizostavno je bilo i pitanje o Zvezdi, čiji je Jović bio igrač do januara 2016.

- Srećan sam što se prvi put posle odlaska iz Zvezde vraćam na "Marakanu". Pratim njene igre u Ligi šampiona. Pobeda protiv Liverpula je velika stvar i dokaz je da se u klubu radi vrhunski. Voleo bih da odigram bar meč za Zvezdu u Ligi šampiona - ne krije igrač koga je Zvezdin generalni direktor Zvezdan Terzić jednom nazvao "srpski Falkao", uveravajući da će Jovićeva klasa doći do punog izraza i u evropskim okvirima.

Jović je i dalje igrač Benfike, a Ajntrahtu je pozajmljen.

- Mislim da će me Ajntraht uskoro otkupiti od Benfike. U Ajntrahtu se često čuje srpski jezik. Ima mnogo naših ljudi. Bajern je u krizi i niko nije očekivao da ćemo imati isti broj bodova, ali oni imaju vrhunski tim i sigurno je da će krizu da prevaziđu.

I. Subić
Miloš Veljković

Pred novinarima se pojavio još jedan bundesligaški igrač. Miloš Veljković, half Verdera, ukazuje i koliko su naši napadači kvalitetni.

- Pokušaćemo da protiv Crne Gore odigramo i bolje nego u Podgorici. Njima će nedostajati Jovetić, svi znamo kakav je igrač, ali nije on jedini od koga preti opasnost u crnogorskom timu. Mi imamo tri vrhunska napadača. Nama iz odbrane na treninzima nije lako da se nosimo s njima. Kogod da od njih igra, neće biti lako ni protivničkim defanzivcima. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online