Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 15.08.2018.
20:00
M. Topalović - Vesti A

Mališani iz dijaspore u kampu "Deki 5" (3): Dribling pobedio bokserski gen

Možda je neko očekivao da se u njihovom rečniku često nađu reči aperkat, direkt ili kroše. Ništa od toga. Nikola (rođen 2004) i Stefan (2005) Lazović iz Toronta u Kanadi radije barataju sa - dribling, šut i gol! S majčine strane su bokerski geni. Deda Sejo rođeni je brat višestrukog šampiona i legende prokupačkog boksa Fazlije Šaćirovića i to iz vremena kad je to zaista bila "plemenita veština".

Deki5, M.Topalović
Prvo škola: Nikola u akciji

- Moji unuci su odlični učenici, sjajni dečaci i talentovani fudbaleri - ponosno kaže Sejo uz napomenu da puno vole i Fazliju koji trenutno živi u Frankfurtu.
Nikola je vezni igrač, a Stefan štoper. Možda se o njima ne bi toliko pričalo da nisu zaintrigirali fudbalske skaute sa dva kontinenta.

- Tata Mladen - Beli Lazović je iz Podgorice i malo je amaterski igrao fudbal, ima građevinsku firmu i puno radi, pa o nama najviše brine mama Irena. Tata je tu kad treba da se ide na kampove poput "Deki5". Sada nije u Srbiji zbog obaveza pa su uz nas deda Sejo i porodični prijatelj Milan Cvetković, koji nam je signalizirao za kamp koji se održava na Zlatiboru. Bili smo u kampovima u SAD, Španiji, ranije u Srbiji, ali nijedan ne može da se poredi sa "Deki5" - jasno i glasno ističe Nikola.

Traži ih Zvezda

- Pre dolaska na Zlatibor imali su pravu proveru u Ljutice Bogdana. Nikola je bio sedam, a Stefan tri dana, ali i to mu je bilo dovoljno da oduševi sve trenere u mlađim kategorijama - ponosan je deda koji je s prijateljem Milanom bio uz decu u srpskoj prestonici.
- Neću da grešim dušu, pitali su nas iz Crvene zvezde da li nam je potreban novac za smeštaj, ali smo se zahvalili i sami platili.
Crvena zvezda je želela da dečake odmah prebaci u Beograd, ali realizaciju tog plana moraće da sačeka.
Deda želi još nešto da naglasi.
- Odlično govore srpski i prate sve što se dešava u našem fudbalu. Znaju igrače, rezultate, događanja u reprezentaciji. Ovih dana vraćaju se obavezama u Kanadi, a šta će dalje biti sam Bog zna.

Deda je ponosan na unuke. Ne žali ni vreme, a bogami ni novac.

- Potrebno je puno odricanja i požrtvovanja. Ali, kada ih vidim koliko su srećni ništa mi nije teško. Pare dođu i odu. A najlepše je ulagati u decu. Kampovi su skupi, ali uvek se nađu sredstva, jer Nikola i Stefan imaju veliki potencijal - kaže Sejo Šaćirović.
Stigle su i brojne potvrde.

Deki5, M.Topalović
Dragoslav Šekularac i Sejo Šaćirović

- Igramo za Totonto Pro Star klub u kome ima još jedan naš dečak - počinje priču Stefan, koji je totalno povukao na dedu i baš je komunikativan - Bili smo najpre u kampu Partizana, ali navijamo za Zvezdu. Zato smo se pojavili u kampu crveno-belih pre tri godine. Tamo smo dobili prve pohvale. Tačnije, svi su bili oduševljeni.

Pomaže i ujak

Porodica Lazović nije usamljena u Torontu. U komšiluku živi ujak Ivan koji dečake često vozi na treninge.
- Pre dve godine ujak je dobio ćerku Ines i ona je naša ljubimica - uglas kažu braća Lazović.

Deda nema mira.

- Dva dana po završetku kampa zvali su ljudi iz Crvene zvezde. Raspitivali su se jer znaju da dečaci žive u Kanadi. Dobili smo otvoren poziv da se pojavimo na "Marakani".
To se i dogodilo, ali svemu je prethodilo još dosta zanimljivih događaja.

Deki5, M.Topalović
Nerazdvojni: Nikola je Stefana "zarazio" fudbalom

- Boravili su u Valensiji u kampu slavnog Davida Vilje, koji igra u Americi, ali leta provodi u Španiji. Kasnije su bili u La Korunji. Usledilo je i učešće na turniru koji je organizovala Barselona. Nećete verovati, ali ekipa u kojoj su bili moji unuci deklasirala je Katalonce sa 8:2 - upoznaje nas sa detaljima deda Sejo.

I dok gledamo isečke iz novina, jedan naslov privukao je našu pažnju.

Fudbal u dnevnoj sobi

Deda, deda, deda, a šta je sa babom?
- Moja supruga Gordana je slaba na unuke. Kada dođu u Prokuplje sve im dopušta, čak i da igraju fudbal u dnevnom boravku od 150 kvadrata. Koriste svaku priliku i da posete babu i dedu u Podgorici - zaključio je Sejo Šaćirović, koji se ponosi slikom sa legendarnim Dragoslavom Šekularcem.

- Deca su odmah postala zanimljiva španskim novinarima, a mi smo se na sve načine dovijali da ih zaštitimo od te najezde. U ovom tekstu (pokazuje isečak iz novina) jasno piše: "Stefan ima 10, a igra kao da ima 15 godina"!

Za njega je otvoreno interesovanje pokazao i Ajaks.

- Sve je to lepo, ali moje, a i mišljenje roditelja je da trenutno škola mora da bude prioritet. Oni su još deca! Stefan je u osnovnoj, a Nikola od septembra kreće u srednju školu - zbori deda.

Sutra - Mališani iz dijaspore u kampu "Deki 5" (4): Luka spava s loptom


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online