Sreda 15.08.2018.
20:00
M. Topalović - Vesti

Mališani iz dijaspore u kampu "Deki 5" (3): Dribling pobedio bokserski gen

Deki5, M.Topalović
Prvo škola: Nikola u akciji

- Moji unuci su odlični učenici, sjajni dečaci i talentovani fudbaleri - ponosno kaže Sejo uz napomenu da puno vole i Fazliju koji trenutno živi u Frankfurtu.
Nikola je vezni igrač, a Stefan štoper. Možda se o njima ne bi toliko pričalo da nisu zaintrigirali fudbalske skaute sa dva kontinenta.

- Tata Mladen - Beli Lazović je iz Podgorice i malo je amaterski igrao fudbal, ima građevinsku firmu i puno radi, pa o nama najviše brine mama Irena. Tata je tu kad treba da se ide na kampove poput "Deki5". Sada nije u Srbiji zbog obaveza pa su uz nas deda Sejo i porodični prijatelj Milan Cvetković, koji nam je signalizirao za kamp koji se održava na Zlatiboru. Bili smo u kampovima u SAD, Španiji, ranije u Srbiji, ali nijedan ne može da se poredi sa "Deki5" - jasno i glasno ističe Nikola.

Traži ih Zvezda

- Pre dolaska na Zlatibor imali su pravu proveru u Ljutice Bogdana. Nikola je bio sedam, a Stefan tri dana, ali i to mu je bilo dovoljno da oduševi sve trenere u mlađim kategorijama - ponosan je deda koji je s prijateljem Milanom bio uz decu u srpskoj prestonici.
- Neću da grešim dušu, pitali su nas iz Crvene zvezde da li nam je potreban novac za smeštaj, ali smo se zahvalili i sami platili.
Crvena zvezda je želela da dečake odmah prebaci u Beograd, ali realizaciju tog plana moraće da sačeka.
Deda želi još nešto da naglasi.
- Odlično govore srpski i prate sve što se dešava u našem fudbalu. Znaju igrače, rezultate, događanja u reprezentaciji. Ovih dana vraćaju se obavezama u Kanadi, a šta će dalje biti sam Bog zna.

Deda je ponosan na unuke. Ne žali ni vreme, a bogami ni novac.

- Potrebno je puno odricanja i požrtvovanja. Ali, kada ih vidim koliko su srećni ništa mi nije teško. Pare dođu i odu. A najlepše je ulagati u decu. Kampovi su skupi, ali uvek se nađu sredstva, jer Nikola i Stefan imaju veliki potencijal - kaže Sejo Šaćirović.
Stigle su i brojne potvrde.

Deki5, M.Topalović
Dragoslav Šekularac i Sejo Šaćirović

- Igramo za Totonto Pro Star klub u kome ima još jedan naš dečak - počinje priču Stefan, koji je totalno povukao na dedu i baš je komunikativan - Bili smo najpre u kampu Partizana, ali navijamo za Zvezdu. Zato smo se pojavili u kampu crveno-belih pre tri godine. Tamo smo dobili prve pohvale. Tačnije, svi su bili oduševljeni.

Pomaže i ujak

Porodica Lazović nije usamljena u Torontu. U komšiluku živi ujak Ivan koji dečake često vozi na treninge.
- Pre dve godine ujak je dobio ćerku Ines i ona je naša ljubimica - uglas kažu braća Lazović.

Deda nema mira.

- Dva dana po završetku kampa zvali su ljudi iz Crvene zvezde. Raspitivali su se jer znaju da dečaci žive u Kanadi. Dobili smo otvoren poziv da se pojavimo na "Marakani".
To se i dogodilo, ali svemu je prethodilo još dosta zanimljivih događaja.

Deki5, M.Topalović
Nerazdvojni: Nikola je Stefana "zarazio" fudbalom

- Boravili su u Valensiji u kampu slavnog Davida Vilje, koji igra u Americi, ali leta provodi u Španiji. Kasnije su bili u La Korunji. Usledilo je i učešće na turniru koji je organizovala Barselona. Nećete verovati, ali ekipa u kojoj su bili moji unuci deklasirala je Katalonce sa 8:2 - upoznaje nas sa detaljima deda Sejo.

I dok gledamo isečke iz novina, jedan naslov privukao je našu pažnju.

Fudbal u dnevnoj sobi

Deda, deda, deda, a šta je sa babom?
- Moja supruga Gordana je slaba na unuke. Kada dođu u Prokuplje sve im dopušta, čak i da igraju fudbal u dnevnom boravku od 150 kvadrata. Koriste svaku priliku i da posete babu i dedu u Podgorici - zaključio je Sejo Šaćirović, koji se ponosi slikom sa legendarnim Dragoslavom Šekularcem.

- Deca su odmah postala zanimljiva španskim novinarima, a mi smo se na sve načine dovijali da ih zaštitimo od te najezde. U ovom tekstu (pokazuje isečak iz novina) jasno piše: "Stefan ima 10, a igra kao da ima 15 godina"!

Za njega je otvoreno interesovanje pokazao i Ajaks.

- Sve je to lepo, ali moje, a i mišljenje roditelja je da trenutno škola mora da bude prioritet. Oni su još deca! Stefan je u osnovnoj, a Nikola od septembra kreće u srednju školu - zbori deda.

Sutra - Mališani iz dijaspore u kampu "Deki 5" (4): Luka spava s loptom


 

2024 © - Vesti online