Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 29.07.2018.
21:14
Vestionline A

Zvezdu pogurao gol iz ofsajda, Ožegović prekinuo Partizanovu crnu seriju u gostima

U drugom kolu Superlige "crveno-beli" su na Marakani savladali Radnički iz Niša s 2:0, a "crno-beli" su u Surdulici slomili otpor Dinama iz Vranja u 82. minutu.

partizan.rs
Doneo Partizanu radost u gostima posle četiri meseca: Ognjen Ožegović na meču protiv Dinama

Posle 35 godina Crvena zvezda i Radnički iz Niša su odigrali meč u kojem su i jedni i drugi imali epitet učesnika evrokupova. Godine 1983, 11. septembra, Nišlije su na Čairu u šestom kolu državnog prvenstva Jugoslavije savladali beogradski tim s 1:0. Posle tri dana, u prvim utakmicama prvog kola Kupa UEFA, Radnički je, isto na svom stadionu, pobedio švajcarski Sankt Galen s 3:0, dok je Zvezda izgubila od Verone u Italiji s 1:0.

Sada su beogradski "crveno-beli" učesnicu kvalifikacija za Ligu šampiona, a Nišlije, koje su u sezoni 1983/84. prethodni put učestvovale u evrokupovima, igraju u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Zvezdu u sredu, u 19.30 časova, očekuje da u revanšu drugog kola protiv litvanskog prvaka Suduve privede posao kraju, pošto je pred svojim navijačima slavila s 3:0, a Radnički će imati težak zadatak da nadoknadi dva gola razlike protiv izraelskog viceprvaka Makabija, koji je u Tel Avivu pobedio s 2:0.

U takvim okolnostima su Zvezda i Radnički podelili megdan na stadionu "Rajko Mitić". Zvezdin trener Milojević je ponovo promešao karte, odmarajući pojedine prvotimce, dok se u igri gostiju osećao umor od utakmice u Izraelu i putovanja. "Crveno-beli" su poveli u 9. minutu preko levog beka Rodića. 

Golu je prethodio korner, a kada je jedan Zvezdin igrač vratio loptu prema mreži Radničkog, Rodić je ostao u debelom ofsajdu. Lopta je došla do njega pošto je prvo zakačila jednog igrača gostiju što je sudije verovatno opredelilo da ne dosude ofsajd.

Ostali rezultati drugog kola:

Bačka - Spartak 2:1 (Makarić u 46, Mićić iz penala u 71 - Savković iz penala u 40)

Zemun - Vojvodina 1:1 (Simić 90 - Fofana 84)

Mačva - Napredak 1:0 (Gigić u 32)

Mladost - Radnik 1:0 (Radivojević u 51)

Proleter - Voždovac 2:1 (Mirosavljev u 47, Čović u 88 - Stuparević u 62)

Rad - Čukarički 0:3 (Ovusu u 35, Stojanović u 73, Docić u 84)

Tabela: Zvezda 6, Čukarički, Mladost po 4, Radnički, Bačka, Spartak, Voždovac, Radnik, Mačva, Napredak, Partizan, Proleter po 3, Zemun, Vojvodina po 2, Dinamo, Rad bez bodova. 

Zvezda je još jednu pobedu bez primljenog gola overila u poslednjim trenucima utakmice. Golman Radničkog Ranđelović je u šesnaestercu oborio Krstičića. Dosuđen je penal koji je neumoljivo realizovao Ben.

Gosti su bili lišeni instrukcija glavnog stratega Lalatovića, kome je pre utakmice pozlilo pa nije mogao da bude na meču protiv tima u kojem je i igrao i bio mu trener.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gobeljić, Babić, Degenek, Rodić, Jovančić, Krstičić, Meleg (od 54. Srnić), Ebesilio, Jevtović (od 54. Ben), Stojiljković (od 74. Joveljić). Trener: Milojević.

RADNIČKI: Živković, Aksentijević, Bondarenko, Pankov, Stanković, Noma, Mićić (od 68. Jovanović), Ranđelović, Stojanović (od 61. Stanisavljević), Grbić , Mrkić (od 58. Nikodijević). Trener: Šarac, Lalatovićev pomoćnik.

Partizan je i u drugom kolu igrao u Surdulici jer je Dinamo iz Vranja, debitant u najboljem društvu našeg fudbala, domaćin kod komšija. U prvom je iznenađujuće izgubio od Radnika, a sada je pogotkom Ožegovića u 82. minutu prekinuo svoju crnu seriju u gostima - četiri utakmice u prvenstvu plus jedna u kupu sa svim porazima.

Vranjancima, koji su prve mečeve u Superligi odigrali protiv dva naša najbolja kluba, ostaje da zbijaju redove u sledećim iskušenjima. 

DINAMO: U. Đurić, N.Đurić, Tasić (od 72. Radivojević), Lalatović (od 27. Stanković), Vukajlović, Okomijan, Nedeljković, Antić (od 59. Pavišić), Dimitrov, Sićović, Suraka. Trener: Antić.

PARTIZAN: Kljajić, Vulićević, N.R. Miletić, Valijente, N. G. Miletić, Kosović (od 73. Suma), Zdjelar, Pantić (od 63. Ilić), Janković (od 86. Đerlek), Gomes, Ožegović. Trener: Đukić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online