Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 24.07.2018.
20:21 >> 23:04h
Vestionline A

Zvezdin evropski kroj koncem ukrasili Ebesilio i Radonjić

"Crveno-beli" stekli zlatnu zalihu na Marakani od 3:0 protiv litvanskog prvaka Suduve u prvoj utakmici drugog kola u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

crvenazvezdafk.com
Zvezda na krilima dvostrukog strelca Radonjića

 

Zvezda - Suduva 3:0 (2:0)

1:0 Ebesilio u 23, 2:0 Radonjić u 35, 3:0 Radonjić u 57.

Stadion "Rajko Mitić". Gledalaca: 23.218. Sudija: Denkert (Nemačka).

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Stojković, Savić, Degenek, Rodić, Jovičić, Ebesilio (od 63. Jevtović), Krstičić (od 37. Jovančić), Milić, Radonjić (od 78. Gobeljić), Ben. Trener: Milojević.

SUDUVA: Kardum, Švrljuga, Leimonas, Jankauskas, Živanović, Slavickas, Asevedo, Matulevičijus (od 79. Gajdučik), Verbickas, Topčagić (od 8. Važevičijus), Sisilija. Trener: Čeburin (Kazahstan).

Kao i u prošloj sezoni, kada je to činio Kanga, Zvezda i dalje ima taj kvalitet da otključava protivničke brave lepim golovima iz daljine onda kada nema izrazitih stoodstotnih prilika. Nojavlija Holanđanin Ebesilio, koji je, videlo se, imao posebno nadahnuće u meču sa Suduvom, pokušavao je tako dva puta da stavi protivničkog golmana na iskušenja, a upornost mu se isplatila pošto je iz trećeg puta zavukao loptu u donje ćoše Hrvata Karduma. 

Trudio se i pre i posle prvenca u dresu našeg prvaka pa je s pravom nagrađen ovacijama kada je zamenjen u 63. minutu. 

crvenazvezdafk.com
Prvi put s velikim nadahnućem: Ebesilio

Zvezdin Brzi Gonzalez Radonjić je toliko nepredvidljiv da je to prvi igrač "crveno-belih" posle mnogo godina koji podigne gledaoce sa stolica čim dobije loptu. Od njega se odmah očekuje da će solo deonicom da napravi nešto ili za sebe ili za saigrače. Prvi gol je dao jer je iznikao na pravom mestu iz odbitka, a drugi tako što je smestio topovski udarac pod prečku za svoju dušu. Razgaljena publika je i njega ispratila s terena gromkim pljeskom.

Borjan skoro bez posla, Stojković standardno agilan po desnoj strani (njegova je zasluga za drugi gol), Ben lucidan, Jovičić vredan kao žetelac, ali nećemo dozvoliti da nam u ovom nizu pohvala promakne Milić. Kao i Gobeljić ili Srnić s odbrambenim zadacima i krilni napadač, u ovoj utakmici tzv. "lažna devetka", odrađuje posao pošteno. Da ne beše njega da samo poturi nogu pre drugog gola, ne bi se lopta posle refleksne reakcije golmana Suduve odbila do Radonjića već bi Stojkovićev oštar centaršut po zemlji završio na drugoj strani igrališta u nepovrat.

Zvezda, a to više nije ona Zvezda koju s lakoćom izbaci tamo neki Kajrat, ima odličnu zalihu za revanš. Bolje nije moglo - sigurna i ubedljiva pobeda bez primljenog gola protiv organizovanog tima koji je došao da odigra na "nulu". 

Uzvratna utakmica je u sredu u 19.30 časova na malenom stadionu u litvanskom gradu Marijampole, na kojem je naša reprezentacija do 19 godina postala evropski prvak 2013. 

Trećem kolu je bliži i Spartak iz Trnave, koji je u Varšavi savladao Legiju s 2:0. Ovakvoj Zvezdi, kojoj je trener Milojević udahnuo odgovornost u igri i takmičarski žar, doduše je svejedno da li će ići u Slovačku ili u Poljsku. 

Kraj utakmice

90`: Bomba Milića koja je išla pod prečku i sjajna parada golmana Suduve.

89`: Gobeljić oštro po zemlji u kazneni prostor, igrač Suduve izbaciju u korner.

87`: Žuti karton Jovičiću koji nije dao da se razvije kontraudar gostiju.

78`: Salve aplauza Radonjiću umesto koga je zaigrao Gobeljić.

62`: Borjan "čita" nameru litvanskog tima u protivnapadu. Pravovremeno istrčava s gola i u padu grabi loptu. Tom prilikom ga je protivnički igrač malo nenamerno zakačio, ali bez ozbiljnih posledica.

57`: Radonjić je stvorio sebi prostor za udarac približavajući se kaznenom prostoru po sredini. Kad je uoči brisan prostor za loptu, raspalio je po njoj, a ona se zarila skoro pa u desne rašlje.

Poluvreme u Varšavi. Slovački prvak Spartak iz Trnave vodi protiv Legije 1:0.

51`: Prvi ozbiljniji pokušaj gostiju. Pogođen je spoljni deo mreže iskosa u šesnaestercu.

50`: Zvezdina akcija kojoj je falila završnica u trećem potezu. Stojković je centrirao, Milić je mogao da hvata volej, ali je vratio loptu na peterac gde nije bilo nikog. Ben je bio ispred lopte. 

46`: Počelo je drugo poluvreme

Kraj prvog poluvremena

43`: Još jedno sjajno Benovo dodavanje. Uposlio je Ebesilija po sredini gola, ali je Holanđanin u punom trku izgubio korak pa mu je lopta pobegla. Inače bi izašao sam ispred golmana. 

U Varšavi slovački prvak Spartak iz Trnave je u 16. minutu poveo s 1:0 protiv Legije, poljskog šampiona. Pobednici dva meča sastaće se u trećem kolu kvalifikacija. 

40`: Ben je šutirao iz slobodnog udarca sa oko 30 metara. Lak posao za Hrvata na golu litvanskog prvaka.

37`: Krstičić je napustio teren zbog povrede. U igri je Jovančić.

35`: 2:0 - Ben je sjajno uposlio Stojkovića koji je ušao sa svoje desne strane u kazneni prostor. Oštro je ubacio loptu koju je zakačio Milić. Golman je odbranio, ali se ona odbila pravo do Radonjića koji je zakucava u mrežu.

30`: Loptu je iz kornera glavom na prvoj stativi potkresao Degenek, ali pored gola. Uzdasi s tribina.

23`: 1:0 - Radonjić je preterao posle sjajnog driblinga, ali je iznudio korner. Posle njega Ebeslio iz trećeg pokušaja dalekometnom artiljerijom smešta loptu sa oko 25 metara u donji desni ugao Suduvinog golmana. Lopta je odskočila neposredno pred njim. Neodbranjivo.

Teren je u perfektnom stanju. Na tribinama oko 15.000 gledalaca. Iz raznih razloga meč nije izazvao punu pažnju Zvezdinih navijača.

18`: Opet je udarac oprobao Ebesilio s još veće udaljenosti, ali je Kardum to lako ukrotio. Holandski igrač je definitivno najagilniji na ovoj utakmici od kada je počeo da dobija priliku u Zvezdi. 

15`: Prvi korner za Zvezdu. Ben je šutirao u gol ali je golman Suduve izboksovao loptu. Ubrzo zatim još jedan udarac iz ugla za domaćina. Zvezda je u nekoliko minuta imala nekoliko centaršuteva, ali su visoki odbrambeni igrači otklanjali opasnost. Zvezdi fali "sidraš" za skok.

11`: Kratki prekid pošto se ukazivala pomoć Matulevičijusu, koji se požalio na povredu posle oštrijeg starta Krstičića.

8`: Prinudna izmena u gostujućem timu. Bosanski napadač Mihret Topčagić je napustio igru zbog povrede. Ušao je Važevičijus.

3`: Prvo uzbuđenje. Ebesilo se izborio za šut sa ivice šesnaesterca. Pucao je jako, stavljajući golmana Suduve Hrvata Karduma ne muke, ali je on loptu odbio u stranu pa je njegov saigrač otklonio opasnost.

1`: Meč je počeo

Pre utakmice odata je pošta žrtvama velikih požara u Grčkoj.

facebook.com/crvenazvezdafk
Pošta nastradalima u Grčkoj

Zvezdin trener Milojević se odlučio da utakmicu počnu istih 11 igrača kao u revanšu prvog kola protiv letonskog Spartaksa, na Marakani prošle nedelje (2:0). 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online