Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 01.01.2018.
09:54
Ž. M. - Vestionline A

Posle godina tame, ogrejalo je sunce srpski fudbal: Renesansa večitih, "orlovi" u Rusiji

Godinama su košarkaši, vaterpolisti, odbojkaši obradovali naciju velikim uspesima i medaljama na šampionatima Evrope, sveta, Olimpijskim igrama. Vreme je bilo i da fudbaleri osvetlaju obraz. Godinama za nama bile je berićetna za srpski fudbal, kako na reprezentativnom tako na klupskom planu.

M. Todorović - Vesti
Slavlje "orlova" posle plasmana na Mundijal

Posle tame, ogrejalo je sunce našu reprezentaciju. Otišli su "orlovi" na Svetsko prvenstvo u Rusiji, koje je na programu od 14. juna do 15. jula. U kvalifikacijama iazbranici Slavoljuba Muslina nisu briljirali, ali su izborili plasman na Mundijal. U grupi sa Velsom, Republikom Irskom, Moldavijom, Gruzijom i Austrijom, Srbija je bila prva. U poslednjem meču overeno je SP pobedom na Marakani protiv Gruzije golom Aleksandra Prijovića, napadača PAOK. Umesto da se već razmišlja o Rusiji, usledila su previranja koja su rezultirala smenom Slavoljuba Muslina.

Šok, neverica, ali tako je odlučio FSS i Slaviša Kokeza. Razlog - nepozivanje u nacionalni tim Sergeja Milinkovića Savić, igrača oko koga se svi otimaju, samo za Muslina nije bio dovoljan dobar. Epilog - na Svetsko prventsvo u Rusiji vodiće nas Mladen Krstajić, nekadašnji reprezentativac naše zemlje, bivši Muslinov pomoćnik, ali neko ko nema trenersku diplomu i nikada nije vodio nijedan klub pre reprezentacije. Pominjala su se razna imena, od Dragana Stojkovića, Vladana Milojevića, Aleksandra Stanojevića, ali... Svi su bili ili zauzeti ili su rekli "NE", pa posle meseci nećkanja odlučeno je da Krstajić vodi "orlove" na SP.

Eksperiment ili ne, tek rezultati će da pokažu opravanost poteza FSS da neiskusnom stručnjaku uruče "vruć krompir" u ruke. Na šampionatu u Rusiji, Srbija je u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom. Jasno je da su "karioke" favoriti, a za drugo mesto sve tri selekcije ulaze sa približno istim šansama.

N. Đurović - Vesti
Evropo, vidimo se u februaru: Radost fudbalera Crvene zvezde posle pobede nad Kelnom

Da renesansa srpskog fudbala bude potpuna potrudili su se večiti rivali, Partizan i Crvena zvezda. Dok su crno-beli i prethodnih godina uspevali da urade nešto u Evropi, nekadašni gigant sa Marakane je tavorio dve i po decenije, da bi ove jeseni kao grom iz vedra neba crveno-beli izborili plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Uspeh koji ni najveći optimisti u Ljutice Bogdana nisu očekivali. Dolaskom Vladana Milojevića, Zvezda je zaigrala sjajno, lepršavo kada treba, na rezultat kada je važno. Partizan je posle poraza u dvomeču sa Olimpijakosom uspeo da se plasira i grupnu fazu preko mađarskog Videotona, da bi u grupi bio drugi iza kijevskog Dinama, a ispred Jang Bojsa i Skenderbega.

Zvezda je imala mnogo teži put do evropskog proleća. Prošla je sva četiri kruga kvalifiakcijama, eliminisani su Florijana, Irtiš, Sparta iz Praga i Krasnodar, da u grupnoj fazi u konkurenciji Kelna i BATE Borisiva izboren plasman među 32 tima u nokaut fazi Lige Evrope. Arsenal je bio lider grupe.

M. Todorović - Vesti
Pobednički selfi iz svlačionice Partizana posle trijumfa nad Jang Bojsom

Plasmanom u šesnaestini finala, večiti su se dobro "oparili", pokrili minuse na računima i povećali tržišne cene svojim igračima. Pogotovo bi Zvezda mogla dobro da zaradi prodajom najboljeg igrača, napadač Ričmonda Boaćija.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online