Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 01.12.2017.
14:10 >> 20:18h
Vestionline A

Srbija dobila rivale na SP!

Žreb je pogledao "orlove". Srbija će na Svetskom prvenstvu u Rusiji od 14. juna do 15. jula naredne godine igrati sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom, odlučeno je na spektaklu u Kremlju.

M. Todorović - Vesti
Aleksandar Mitrović i Ivan Obradović igraće na startu SP sa Kostarikom

Naša reprezentacija igraće u tri grada, sa Kostarikancima u Samari (17. juna, 14.00), sa Švajcarcima u Kalinjingradu (22. juna, 20.00) i sa "karioka" u poslednjem kolu u Moskvi (27. juna, 20.00) na stadionu Spartaka "Okritrija areni".

Čini se da "orlovi" mogu da budu zadovoljni. Jasno je da je Brazil prvi favorit, dok sa Švajcarcima i Kostarikancima vodiće se grčevita borba ua mesto koje vodi u osminu finala. Takođe, i raspored nam ide na ruku, jer na startu Srbija će igrati sa ekipom iz Srednje Amerike, koja je bila četvrtfinalista Svetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine.

Tanjug/AP
Nije loš žreb za Srbiju

"Karioke" su uz branioce titule Nemačke piv favorit grupe. Brazilci su bili ubedljivi u južnoameričkm kvalifikacijama. Zanimljivo, sa Brazilom naša reprezentacija nije igrala još od 1974. godine. Švajcarska je preko baraža i Sverne Irske stigla u Rusiju, a nosioci "sajdžija" su rođeni Albanci Granit Džaka i Džerdan Šaćiri. Najpoznatiji Kostarikanac je golman Reala, Kejlor Navas.

Grupe su, čini se, izjednačene, a za nijansu je najjjača Grupa D gde su Argentina, Hrvatska, Nigerija i Island. Najlakšu grupu dobila je Rusija, koja će igrati sa Urugvajom, Egiptom i Saudijskom Arabijom.

Svetsko prvenstvo biće održano od 14. juna do 15. jula 2018. godine u 11 ruskih gradova, a titulu brani selekcija Nemačke, koja je pre tri godine u Rio de Žaneiru pobedila Argentinu posle produžetaka - 1:0 golom Marija Gece. Debitanti na Svetskom prvenstvu su Panama i Island.

GRUPA A: Rusija, Urugvaj, Egipat, Saudijska Arabija

GRUPA B: Portugal, Španija, Iran, Maroko

GRUPA C: Francuska, Peru, Danska, Australija

GRUPA D: Argentina, Hrvatska, Island, Nigerija

GRUPA E: Brazil, Švajcarska, Kostarika, SRBIJA

GRUPA F: Nemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja

GRUPA G: Belgija, Engleska, Tunis, Panama

GRUPA H: Poljska, Kolumbija, Senegal, Japan

16.58 - Gotov je žreb, Srbija će igrati u grupi sa Brazilom, Švajcarkskom i Kostarikom.
16.54 - Prvi rival Srbiji biće Kostarika u Samari.
16.50 - Izvučeni su i reprezentacije iz trećeg šešira. Za par minuta, i Srbija će dobiti rivale na Mundijalu.
16.44 - Izvučeni su i selekcije iz drugog šešira.
16.40 - Izvučeni su reprezentacije iz prvog šešira.
16.31 - Rusija će igrati prvi meč na šampionatu 14. juna od 16.30 na "Lužnjikiju" u Moskvi sa reprezentacijom A2, a to je Saudijska Arabija.
16.30 - Počinje ono glavno, kuglice izvlače Maradona, Kafu, Dijego Forlan, Karles Pujol i Fabio Kanavaro. Zvanični domaćini su novinarka Marija Komandnaja i Gari Lineker.
16.16 - U Moskvi je i Miroslav Klose, legendarni napadač Nemačke, najbolji strelac SP. On je sa "pancerima" osvojio krunu pre tri godine u Brazilu.
16.12 - Ceremoniji prisustvuje i legendarni Brazilac Pele.

16.10 - Predsednik FIFA Đani Infantino prvo je pozdravio sve na ruskom jeziku.

- Dobrodošli u Moskvu. Tenzija raste, večeras smo se okupili i moja zahvalnost ide najpre Rusiji i predsedniku Putinu, vladi, svim volonterima i svima u Rusiji koji su naporno radili da nas dovedu ovde. Hvala, Rusija - rekao je Infantino.

Tanjug/AP

16.05 - Predsednik Rusije Vladimir Putin pozdravio je sve u Kremlju. 

- Ovaj SP će promovisati fudbal i Rusiu. Nadamo se da ćemo biti dobro domaćini. Iza nas je naporan rad, mnogo smo uradili u svom regionima da odradimo poslednje pripreme za SP. Drago nam je da će fudbaleri i navijači sa svih kontinenata da dođu u Rusiju. Razgovarao sam sa mnogim legendama i svi se raduju SP. Ovo će biti šampionat mira - rekao je Putin.

16.01 - Spremite se, polećemo. Počinje žreb

Osim njih dvojice, u ceremoniji će učestvovati: Loran Blan, Luis Nazario Ronaldo da Lima, Gordon Benks, Oliver Birhof, Kafu, Fabio Kanavaro, Dijego Forlan, Karles Pujol i predsednik Rusije Vladimir Putin. 

Fudbalski savez Srbije predstavljaće predsednik Slaviša Kokeza, vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić i sportski direktor Goran Bunjevčević.

Rusija će sigurno biti u grupi A, a nijedna od grupa neće imati reprezentacije iz iste konfederacije, osim Evrope, gde je moguće da bude maksimum dve selekcije u grupi.

SP je na pogramu od 14. juna do 15. jula naredne godine.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online