Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 14.11.2017.
13:49
Tanjug A

Roberto Karlos: Srbiji želim finale Mundijala sa Brazilom

Legendarni brazilski fudbaler Roberto Karlos je rekao da za njega plasman Srbije na Mundijal u Rusiji nije iznenađenje i poručio da ne bi imao ništa protiv da se srpski tim u finalu sastane sa Brazilom.

EPA/ENNIO LEANZA
Roberto Karlos

- Pratim reprezentaciju Srbije, ima mnogo važnih igrača, pratim i vašu ligu i dopada mi se stil fudbala. Plasman u Rusiju za mene njje iznenađenje jer imate sjajne igrače, srećan sam zbog vas i želim vam mnogo sreće u Rusiji. Čestitam igračima i da im kažem da sada dolazi ono najlepše. Biću u Rusiji i pratiću vaš tim uživo - rekao je Roberto Karlos na konferenciji za medije u Beogradu.

Želi na Večiti derbi

Karlos je istakao da je srpski derbi između Zvezde i Partizana "fudbalski klasik" poput duela Barselone i Reala, Brazila i Argentine ili Intera i Milana.

- Voleo bih da dođem i uživo gledam taj meč.

Jedan od najboljih levih bekova u istoriji fudbala boravi u Beogradu gde pohađa trenersku školu FSS, ali i kao planetarni ambasador kompanije "Planet win 365".

- Hvala Savezu, predsedniku Kokezi, profesorima koji su mi otvorili vrata. Još ne govorim srpski, ali naučiću, ovde je drugačija kultura od one koju sam dosad upoznao, živeo sam u Brazilu, Španiji, Italiji, Rusiji i Turskoj. Često sam dolazio ovde, ljudi su divni i sjajno se ophode prema meni. Imaze strast prema fudbalu, video sam to na časovima. Znate, lako je igrati fudbal, ali biti trener je teško. Mora mnogo da se uči.

On je na pitanje da li bi prihvatio kada bi mu ponudili posao selektora Srbije bio veoma direktan.

- Da, prihvatio bih poziciju selektora ako bi mi to ponudili. Imate odlične igrače i svako bi poželeo da bude trener takvog tima.

Fudbaler koji je sa Brazilom bio prvak sveta 2002. godine nada se da njegova selekcija posle debakla na minulom Mundijalu može do titule u Rusiji.

- Posle poraza od Nemaca (1:7) popravila se situacija. Novi selektor je Tite, tu je veliki broj novih igrača na čelu sa Nejmarom. Tim je reorganizovan i verujem da mogu do titule u Rusiji. Glavni konkurenti biće Nemačka, Španija i Argentina. Nemam ništa protiv da igramo i finale sa Srbijom.

"Mihajlović je profesor"

Na pitanje šta misli o Siniši Mihajloviću, takođe sjajnom izvođaču slobodnih udaraca, Karlos je kratko rekao:

- Profesor. Jedan od najboljih na svetu.

Roberto Karlos obavlja posao ambasadora Reala i, kako je naveo, za sada nema ambiciju da postane trener slavnog kluba.

- Imam još pet godina taj ugovor. Zidan obavlja sjajan posao kao trener i nemam takve aspiracije. Stekao sam mnoga iskustva, ali ubrzo ću ponovo biti na terenu - rekao je Karlos, uz konstataciju da Real ima najboljeg fudbalera na svetu Kristijana Ronalda i da je favorit za sve titule.

On je prokomentarisao i čuveni gol iz Tuluza 1997. godine protiv Francuske kada je srušio zakone fizike.

- Nema objašnjenja kako san uspeo. Deca me to često pitaju. Nisam ponovo pokušavao jer verovatno ne bih uspeo. Taj gol je najlepši u mojoj karijeri, drugačiji, dao sam i sjajan gol protiv Tenerifa. Ali, to sve zavisi od treninga i redovnog rada.

Roberto Karlos nije hteo da izdvaja posebno nekog srpskog igrača, ali je izdvojio tri najbolja leva beka na svetu: Marselo, Felipe Luis i Đordi Alba.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online