Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 28.09.2017.
14:32
B. Božin - Vesti A

Bogdanov sa "Delijama" uhapšen, pa pušten

Uoči večerašnje utakmice FK Kelna protiv gostujuće Crvene zvezde, nemački Velt izveštava o privođenju osmorice beogradskih huligana predvođenih zloglasnim Ivanom Bogdanovim, poznatijim kao "Ivan Strašni".

Vesti
Huligan i vođa navijača: Ivan Bogdanov

Ovog 37- godišnjaka je nemačka policija uhapsila zajedno sa još sedmoricom ultra-nacionalista u jednom apartmanu u centru Kelna "iz preventivnih razloga", kako je saopštio portparol policije.

Po svoj prilici, Bogdanov je imao nameru da utakmicu iskoristi kao pozornicu za svoje huliganske aktivnosti.

U četvrtak ujutru je Bogdanov izveden pred sudiju koji nije video dovoljno razloga za produženje pritvora.

- O razlozima za takvu odluku ne možemo ništa da kažemo, jer je to diskreciono pravo sudije -  rekao je portparol policije.

Problem više za policiju, navodi Velt, koja je za očuvanje reda i mira na utakmici angažovala više od 1000 svojih pripadnika. Srpski navijači su već najavili da će pre utakmice da prodefiluju kroz centar grada - od centralnog Nojmarkta do stadiona. Za svaki slučaj su obezbeđeni i vodeni šmrkovi, a šef policije Uve Jakob je jasno upozorio da "neće prihvatiti nikakve sukobe".

Na huliganskoj sceni je ova utakmica vrhunac za koji se već nedeljama pripremaju.

Iz Beograda se očekuje i do 5000 navijača, od toga više od polovine nema kupljene karte.

Među njima je oko 500 nasilnički raspoloženih, a isto toliko je i medju fanovima FK Kelna.

Nemačka policija je zamerila gostujućem klubu Crvenoj zvezdi, "koji je prisutan na međunarodnoj sportskoj bini", da je bio nekooperativan u pogledu razmena informacija o huliganskim fanovima, a takođe imaju zamerke i za srpske kolege u policiji.

- Nije prvi put da srpske institucije nisu zainteresovane za praćenje notornih nasilnika. Već decenijama u srpskom fudbalu vlada uska sprega kriminalnih huligana, klubova i nacionalističke vlade .

Iako predsednik Vučić stalno obećava da će krenuti protiv radikalnih navijača, eksperti smatraju da je to malo verovatno, navodi Velt, jer ih srpski moćnik koristi kao produženu ruku svoje politike.

Ovaj list takodje podseća da je Ivan Bogdanov 2010.godine sa svojim Delijama izazvao prekid utakmice tokom kvalifikacionog meča između Italije i Srbije, zbog čega je tada nazvan "zver iz Djenove", a onda se nabraja duga lista Bogdanovljevih "podviga", kao kada je na stadionu ispružio ruku u fašistički pozdrav, isekao ogradu klještima i jurio srpskog golmana Vladimira Stojkovića čiji je "greh" bio što je prešao iz Zvezde u Partizan.

Tada je osudjen na tri godine i tri meseca zatvora, ali je prevremeno pušten da bi nastavio divljačke aktivnosti širom Evrope.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online