Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 21.12.2018.
04:00
N. Popović - Vesti A

Lopovima 25 godina robije

Trojica državljana Srbije i jedan državljaninu Crne Gore, stari između 33 i 38 godina, pred sudom u nemačkom gradu Gisenu su osuđeni na ukupno 25 godina zatvora zbog pokušaja pljačke juvelirnice Goldman u centru ovog grada u Hesenu.

EPA/RONALD WITTEK
Foto: Arhiva

Najstrožu kaznu od sedam godina robije dobio je Srbin (38), dok su njegovi saučesnici dobili po šest godina zatvora.

- Sud je uzeo u obzir činjenicu da je pljačka juvelirnice ostala samo na pokušaju, pričinjena je pri tom minimalna materijalna šteta, a razbojnici, kada im je poduhvat pošao po zlu, nisu upotrebili oružje. Prema optužnici, maskirana trojka je 29. juna ove godine, preteći oružjem od zaposlenih zatražila da im predaju novac i dragocenosti iz vitrina. U torbe su spakovali dragocenosti u vrednosti oko 100.000 evra, ali su prodavci i kupci uspeli da iskoriste njihovu nesmotrenst i pobegnu iz radnje, a onda naprave i hrabar potez - spolja su blokirali ulazna vrata. Tako su pljačkaši ostali zarobljeni u juvelirnici, te mirno sačekali dolazak policije koja ih je uhapsila - prenose detalje iz sudnice nemački mediji.

Na suđenju se saznalo da se ne radi o prevejanim kriminalcima, te da je samo najstariji osuđivan u Srbiji i Nemačkoj. Ispostavilo se da su ovi mladići živeli u Beogradu, gde su studirali i radili. Jedan od njih je u Srbiji imao plantažu za uzgoj ruža, a pre toga se profesionalno bavio tenisom, te je kao veliki talenat jedno vreme trenirao u kampu čuvenog trenera Nika Boletierija, ali je zbog povrede morao odustati od profesionalne karijere.

Kao motiv za pljačku, Cronogorac (33), električar i konobar po zanimanju, ispričao je da je zavisan od kockanja, te je bio dužan 20.000 evra. I njegovi saučesnici su takođe imali slične probleme i kako su naveli "poverioce iz beogradskog kriminalnog miljea za vratom koje im dugove ne bi tek tako oprostili". I onda su došli na "brilijantnu" ideju da pljačkom reše finansijske brige.

Oružjem da zastraše?

Ovi nespretni kriminalci su u maju doputovali autobusom u Frankfurt na Majni gde im je posrednik stavio svoj stan na rapolaganje. Tri puta su putovali u Gisen da bi se upoznali s juvelirnicom koju su nameravali da opljačkaju. Za 450 evra nabavili su oružje za koje su se, navodno, odmah dogovorili da će biti samo sredstvo da zastraše radnike i kupce. Kao vozača vozila kojim su nemaravali da pobegnu za mesta pljaček angažovali su jednog Srbina koji živi u Nemačkoj i koji je za tu uslugu trebalo da zaradi samo 1.000 evra.

 

 

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online