Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 28.09.2017.
05:00
M. Stojiljković - Vesti A

Dragoslav Stepanović: Zvezdo, veruj u sebe!

Ako za nekog Srbina može da se kaže da poznaje prilike u nemačkom fudbalu onda je to svakako Dragoslav Stepanović (69). Najbolji trener u istoriji Ajntrahta iz Frankfurta i nekadašnji strateg Bajera iz Leverkuzena, već četiri decenije živi u gradu na Majni i redovno prati dešavanja u Bundesligi.

A. Čukić
Crveno-beli imaju šanse: Dragoslav Stepanović

Zato su ga "Vesti" i zamolile za komentar o Kelnu, slavnom nemačkom klubu koji će u četvrtak ugostiti Crvenu zvezdu u meču 2. kola Lige Evrope. Popularnim "jarčevima" ne cvetaju ruže ove sezone, trenutno zauzimaju poslednje mesto na tabeli sa samo jednim bodom, osvojili su ga upravo proteklog vikenda na gostovanju u Hanoveru (0:0).

7 golova je Boaći dao ove sezone u Evropi

- Keln je prošle godine igrao sjajno, ali se ove baš muče, iako nisu mnogo promenili tim. Zašto je to tako? Može da bude mnogo razloga. Jedan je činjenica da posle dugo vremena igraju na tri fronta, a kad je tako obično se u jednom takmičenju podbaci. Njih je očigledno malo opio plasman u Evropu pa trenutno ispaštaju u Bundesligi. Drugi razlog je svakako odlazak golgetera, Francuza Modesta. Njega je u špicu napada zamenio Kolumbijac Kordoba. Momak je pravi atleta, izvajan kao iz antičke Grče, ali njegova statistika nije najbolja, premalo daje golova s obzirom na to koliko se često nalazi u šansama. Tu je i Japanac Osako, zna da napravi zbrku u protivničkoj odbrani, Bitenkur je takođe opasan, mladi Eckan ima potencijala, ali niko od njih nije taj pravi igrač, kao što je to bio Modeste. Mnogo im trenutno nedostaje i povređeni Hektor, nemački reprezentativac, oko koga se mnogo toga vrtelo u igri Kelna. Sad se opet povredio i Marsel Rise - priča Stepanović i dodaje:

Ambasador Ajntrahta

Stepi je omiljen u Frankfurtu, najbolji je trener u istoriji Ajntrahta u izboru navijača. Klub ga smatra svojom legendom.
- Imenovali su me za ambasadora. Zajedno sa još nekim legendama predstavljam Ajntraht u celoj Nemačkoj, posebno u pokrajini Hesen. Godišnje imam oko 40 raznoraznih priredbi i promocija - kaže srpski trener.

- Trener Šteger je odlaskom Modestea bio primoran da malo promeni igru. Loš početak sezone sigurno je uticao i na samopouzdanje među igračima. Tu je i pitanje motivacije, odnosa u ekipi i mnogi drugi faktori. Takve stvari se dešavaju kod klubova. Eto, u krizi je trenutno i jedan Real Madrid, iako je do skoro dominirao. Prošle sezone je kroz slično prolazila i Barselona... Ko zna, možda će Kelnu sad posle 0:0 u Hanoveru krenuti nabolje, što naravno ne bih voleo pred gostovanje Crvene zvezde.

Stepanović je i sam kao fudbaler i trener imao prilike da igra protiv Nemaca, nikad nisu "ležali" našim klubovima niti reprezentaciji. I ne samo nama.

- Nemci nisu talentovani kao recimo Brazilci ili Argentinci, ali imaju neverovatnu volju. Zvezda u ovom trenutku možda ima i bolji tim od Kelna, ali Nemci su kao nacija čudo. Mentalitet tih ljudi je neverovatan. Oni nisu kao mi da se brzo zadovolje nekim uspehom. Uvek žele više i još. Ako mogu, daće ti i devet golova, nikad ne staju.

Ipak, crveno-beli ne bi trebalo da se plaše Kelna, bez obzira na to što je Bundesliga daleko jača od naše Superlige.

- Mislim da se neće uplašiti. Zašto bi? Gledao sam ih ove sezone i stvarno su odlični, iznad proseka. Milojevićev tim bio je sjajan protiv Čeha, Rusa takođe. Posebno stranci. Kanga je prava "desetka", odavno nisam video tako fudbalski inteligentnog kreatora, uvek ima neko dobro rešenje. Donald je pravi komandant, ne čudi me što je postao kapiten, a Boaći ako ovako nastavi da trese mreže neće se još dugo zadržati u Zvezdinom dresu. Sviđa mi se i onaj mali iz Čukaričkog, Radonjić, vidi se da je potencijal, brz i opasan. Zapazio sam i Pešića, nije starter, ali kad god uđe u igru, lako se nađe u šansi.

Za kraj Stepijev savet Zvezdi.

- Bitno je da igra svoju igru, jer ako odstupi od toga izgubiće. Ono što je uvek najvažnije da igrači veruju u sebe. Tada sigurno mogu do boda, pa i do pobede!

Da može, u četvrtak bi bilo 200.000 ljudi!

Među navijačima Kelna vlada prava euforija zbog prvog plasmana na evropsku scenu posle više od dve decenije.
- Keln je veliki klub, sa bogatom tradicijom i neverovatnim navijačima. Sećam se i kad sam kao trener vodio Ajntraht da su navijači Kelna znali da na našem stadionu u Frankfurtu naprave atmosferu kao da su oni domaćini. Pa, videli ste nedavno u Londonu protiv Arsenala. Iako su dobili oko 3.000 karata, u Englesku je otputovalo čak 20.000 navijači u nadi da će negde moći da kupe ulaznice. Protiv Zvezde u četvrtak trbine će sigurno biti ispunjene do poslednjeg mesta. Svi žele da prisustvuju Kelnovom povratku u Evropu. Da stadion može da primi 200.000 gledalaca, opet bi sve bilo popunjeno - priča Stepanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online