Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 27.09.2017.
05:37
D. Matić - Vesti A

Podrška Zvezdi iz Diseldorfa: Veteran Branko i novajlija Marko

Među grupom navijača iz Diseldorfa koja stiže na Rajn Energi stadion su i Čavići, tata Branko i sin Marko.

Lična arhiva
Ispred Marakane: Branko i Marko Čavić

Branko Čavić je veoma poznato ime u sportskim krugovima naše dijaspore u najmnogoljudnijoj pokrajini Severna Rajna Vestfalija. Jedan je od najvećih sportskih radnika u ovom delu Nemačke, ako ne i šire, o njegovim zaslugama oko KK Stari prijatelji ne treba trošiti reči jer su one samo pune hvale. Ali ne samo da je veliki sportski radnik već i veliki navijač Crvene zvezde i reprezentacije.

13 godina imao je Marko kad ga je otac odveo na "Marakanu"

Rođeni Šapčanin, posle služenja vojnog roka preselio se u Beograd (na studije) i postao omladinac Zvezdinog severa tako da je u tom periodu, a nešto i pre vojske (1987-1991) odgledao sve Zvezdine utakmice na međunarodnoj sceni i veliki broj domaćeg prvenstva. Sa tih utakmica nosi veoma lepe uspomene, naravno i tužne, rado se priseća Zvezdinog gola iz magle kojeg skoro niko na stadionu nije video, Mihajlovićevog dalekometnog projektila protiv Bajerna i svakako hladnokrvnog egzekutora Pančeva u poslednjoj penal seriji protiv Olimpika u Bariju.

To mu je ujedno bila i kruna navijačke karijere dok je boravio u zavičaju, ali poput velikog broja omladine tih devedesetih krenuo je u potrazi za boljim životom, pa su se i posete Zvezdinim utakmicama reducirale, ali uvek kada je igrala u okolini bio je tu da ih bodri. Reprezentaciju Srbije, SCG ili SRJ kako se već zvala u tim periodima bodrio je više puta, a navijački biseri su mu EP 2000 u Holandiji i Belgiji (protiv Slovenije i Španije i četvrtfinale protiv Holandije) kao i SP 2006 u Nemačkoj (bolan poraz od Argentine i nesrećan od Holandije). Naravno bio je uvek i uz košarkaše Zvezde i reprezentaciju kada su igrali u Nemačkoj.

Revanš za 1989.

Za razliku od oca Marko je mnogo veći optimista i očekuje sigurnu pobedu našeg tima, a voleo bi da to bude 3:0 kako bi se u potpunosti revanširali za ono ispadanje iz 1989. godine.
- Dosta sam o toj utakmici u poslednje vreme čuo, bila je to generacija koja je mogla mnogo dalje od osmine finala, pa bih baš zato želeo da im se revanširamo istom merom - iskreno će Marko.

Kada je prognoza rezultata Branko je veoma oprezan:

- Biće teška utakmica, bez obzira što Kelnu ne cvetaju ruže u Bundesligi, ipak je kvalitet njihovog ligaškog fudbala za tri koplja ispred našeg, nadam se Zvezdinoj pobedi, ali bio bih zadovoljan i remijem.

Osamnaestogodišnji sin Marko je takođe veliki zvezdaš i polako kreće očevim stopama, od kada ga je otac sa 13 godina odveo na "Marakanu" da gleda jednu Zvezdinu utakmicu postao je veliki pristalica crveno-belih boja. Svake godine kada je na godišnjem odmoru obavezno odgleda barem jednu Zvezdinu utakmicu. Nije mu prvi put da gleda međunarodne mečeve, ali će mu u Kelnu biti premijera da svoj voljeni klub bodri u inostranstvu. Nedavno je postao punoletan pa će ubuduće moći i sam da putuje na utakmice i da nastavi tradiciju, gde je otac stao tu je sin produžio.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online