Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 04.07.2010.
12:01
Vesti A

Ko je "lopov": Vidić ili Nole?

Ko je kome ukrao delić slave, da li srpski fudbaleri, zbog kojih su gledaoci prebacivali TV kanal sa londonske trave na jug Afrike, ili obrnuto...

Svetsko prvenstvo u fudbalu i Vimbldon susreli su se "oči u oči" ovih junskih dana i pratiće se sve do 4. jula, kada se spušta zavesa na najveći teniski turnir u svetu. Srećom, pritiscima na daljinski upravljač televizora danas možemo u deliću sekunde da se prošetamo sa severne na južnu hemisferu i da ne ostanemo uskraćeni za istorijske događaje u svetu sporta.


Najzanimljivije za nas je bilo pretprošle srede. Novak Đoković je požurio da završi duel drugog kola protiv Amerikanca Tejlora Denta, a po Iliju Bozoljca istorijski okršaj sa Rodžerom Federerom je završen desetak minuta pred početak odlučujućeg okršaja u Grupi D između Srbije i Australije na SP u Južnoafričkoj Republici. U to vreme je zaigrala Jelena Janković, poklapajući se sa "orlovima", a ceo dan je svet obilazila vest da se dešava nešto neverovatno na Terenu 18 teniskog kompleksa u Vimbldonu. Te večeri su, nenadano, naši fudbaleri završili nadmetanje u Južnoafričkoj Republici, a u isto vreme su Amerikanac Džon Izner ili Francuz Nikolas Mau prekinuli gladijatorski okršaj u Londonu zbog mraka - do sutra... Takvim zapletom su "otkinuli" deo medijskog prostora na Ostrvu u danu kada su sve oči bile uprte u fudbal i kada su Englezi odahnuli jer su se njihovi ljubimci plasirali u osminu finala fudbalskog SP.  

Fudbal i tenis su ovih dana centralne vesti, ne samo sveta sporta ...


U našoj zemlji su neraskidivo vezani već godinama. U tom periodu je "beli sport" napravio veliki proboj zahvaljujući sjajnoj generaciji (Đoković, Tipsarević, Troicki, Janković, Ivanović, Zimonjić i drugi) i preuzeo veliki deo "kolača" kada je reč o sportskim sadržajima u medijima. A fudbal? On je uvek bio u centru pažnje, bez obzira na rezultate.

Na "najvažniju sporednu stvar na svetu" nisu imuni ni najbolji srpski teniseri, a posebno kada se odigrava događaj koji se može videti tek svake četvrte godine i sa kojim se mogu porediti jedino Olimpijske igre. I još je na njemu bila Srbija. A oni, umesto da se na miru zavale u fotelju i biraju kanale, uz omiljene grickalice i piće, baš tih dana imaju možda i najveće obaveze u sezoni.

"Najveći problem mi je bio rezultat fudbalske utakmice Srbija - Nemačka. Znam da to nije baš profesionalno, ali sam na 2:1 u trećem setu pogledao taj rezultat i to mi je dalo dodatni motiv", rekao je nedavno Tipsarević, koji se toga dana, u petak, 18. juna, baš sa Nemcem - Bendžaminom Bekerom, u holandskom Hertogenbošu borio za ulazak u drugo ATP finale u singlu u karijeri, pa je stigao sa rivalom da "baci" pogled i na fudbalski okršaj.


A ni kada se završi Vimbldon neće biti primirja u preplitanju fudbala i tenisa. Jedan događaj smenjuje drugi, pa će tako krajem druge nedelje jula, kada se u Južnoafričkoj Republici budu delila odličja najboljima, širom sveta uveliko igrati mečevi svetskog teniskog prvenstva za muškarce - Dejvis kupa, a među njima i najzanimljiviji za nas - između Srbije i Hrvatske u Splitu.

Četvrtak 09.06.2011. 21:52
bez veze
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online