Nedelja 04.07.2010.
12:01
Vesti

Ko je "lopov": Vidić ili Nole?

Svetsko prvenstvo u fudbalu i Vimbldon susreli su se "oči u oči" ovih junskih dana i pratiće se sve do 4. jula, kada se spušta zavesa na najveći teniski turnir u svetu. Srećom, pritiscima na daljinski upravljač televizora danas možemo u deliću sekunde da se prošetamo sa severne na južnu hemisferu i da ne ostanemo uskraćeni za istorijske događaje u svetu sporta.


Najzanimljivije za nas je bilo pretprošle srede. Novak Đoković je požurio da završi duel drugog kola protiv Amerikanca Tejlora Denta, a po Iliju Bozoljca istorijski okršaj sa Rodžerom Federerom je završen desetak minuta pred početak odlučujućeg okršaja u Grupi D između Srbije i Australije na SP u Južnoafričkoj Republici. U to vreme je zaigrala Jelena Janković, poklapajući se sa "orlovima", a ceo dan je svet obilazila vest da se dešava nešto neverovatno na Terenu 18 teniskog kompleksa u Vimbldonu. Te večeri su, nenadano, naši fudbaleri završili nadmetanje u Južnoafričkoj Republici, a u isto vreme su Amerikanac Džon Izner ili Francuz Nikolas Mau prekinuli gladijatorski okršaj u Londonu zbog mraka - do sutra... Takvim zapletom su "otkinuli" deo medijskog prostora na Ostrvu u danu kada su sve oči bile uprte u fudbal i kada su Englezi odahnuli jer su se njihovi ljubimci plasirali u osminu finala fudbalskog SP.  

Fudbal i tenis su ovih dana centralne vesti, ne samo sveta sporta ...


U našoj zemlji su neraskidivo vezani već godinama. U tom periodu je "beli sport" napravio veliki proboj zahvaljujući sjajnoj generaciji (Đoković, Tipsarević, Troicki, Janković, Ivanović, Zimonjić i drugi) i preuzeo veliki deo "kolača" kada je reč o sportskim sadržajima u medijima. A fudbal? On je uvek bio u centru pažnje, bez obzira na rezultate.

Na "najvažniju sporednu stvar na svetu" nisu imuni ni najbolji srpski teniseri, a posebno kada se odigrava događaj koji se može videti tek svake četvrte godine i sa kojim se mogu porediti jedino Olimpijske igre. I još je na njemu bila Srbija. A oni, umesto da se na miru zavale u fotelju i biraju kanale, uz omiljene grickalice i piće, baš tih dana imaju možda i najveće obaveze u sezoni.

"Najveći problem mi je bio rezultat fudbalske utakmice Srbija - Nemačka. Znam da to nije baš profesionalno, ali sam na 2:1 u trećem setu pogledao taj rezultat i to mi je dalo dodatni motiv", rekao je nedavno Tipsarević, koji se toga dana, u petak, 18. juna, baš sa Nemcem - Bendžaminom Bekerom, u holandskom Hertogenbošu borio za ulazak u drugo ATP finale u singlu u karijeri, pa je stigao sa rivalom da "baci" pogled i na fudbalski okršaj.


A ni kada se završi Vimbldon neće biti primirja u preplitanju fudbala i tenisa. Jedan događaj smenjuje drugi, pa će tako krajem druge nedelje jula, kada se u Južnoafričkoj Republici budu delila odličja najboljima, širom sveta uveliko igrati mečevi svetskog teniskog prvenstva za muškarce - Dejvis kupa, a među njima i najzanimljiviji za nas - između Srbije i Hrvatske u Splitu.

2024 © - Vesti online