Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 22.06.2010.
16:53
Vestionline A

Ivanović: Izazov generacije!

Srpski defanzivac Branislav Ivanović izjavio je da će utakmica sa Australijom predstavljati najveći izazov u reprezentativnim karijerama svih članova njegove ekipe.

"Iz dve utakmice osvojili smo tri boda i to nam daje sigurnost, ali još nismo uradili ništa veliko. Najbitnije je da delujemo kao ekipa. Zabeležili smo fenomenalan uspeh protiv Nemaca, vratili smo ispušteno, ali treba da ostanemo mirni i normalni. Duel sa Australijom zato je možda i najveći izazov u reprezentativnim
karijerama svakog od nas", rekao je Ivanović izveštačima srpskih medija.

Tri boda iz duela sa Australijom, 23. juna u Nelspruitu, "orlovima" bi garantovala mesto među 16 najboljih reprezentacija sveta.

"Moramo da im odgovorimo htenjem i trčanjem, da u tim elementima, koji su njihovo najjače oružje, budemo barem ravnopravni, a onda će, uveren sam, naš individualni kvalitet doći do izražaja. Mnogi njihovi fudbaleri igraju u Premijer ligi. Agresivni su, igraju visoko, linije su im blizu. I pre početka Mondijala sam pričao da su izuzetan tim i evo sada se ispostavlja da će nam utakmica sa njima možda biti i ključna. Omeli su ih crveni kartoni na obe utakmice. Protiv Nemačke su i primili golove u nezgodnim trenucima, teško je tada ostati skoncentrisan. A opet su u oba duela pretrčali više od rivala što dovoljno govori o njihovoj agresivnosti i želji", dodao je Ivanović.

Selektor Australije Pim Verbek najavio je da će njegov tim dati sve od sebe da postigne što više golova, a Ivanović smatra da ta činjenica stavra dodatan pritisak na "kengure"

"To je normalna izjava koju je on morao da da. Ništa drugo i nije mogao da kaže, čak i da igraju sa Nemačkom. Imaju neke svoje šanse i vide ih u pobedi nad nama, ali i mi imamo svoje viđenje situacije i ne treba da se obaziremo na njih. Nadam se da ćemo uz igru koja nas je krasila u kvalifikacijama i ovde u duelu sa Nemačkom doći do osmine finala što bi bio izvanredan uspeh za nas", ocenio je Bane Ivanović.

Levi bek Srbije Aleksandar Kolarov ocenio je da će činjenica da Australiji treba ubedljiva pobeda, biti prednost Srbije u tom susretu.

"To njihovo 'moranje' je dobra stvar za nas, jer će morati da nas napadnu, pa ćemo mi imati više prostora za kontranapade. Zna se šta utakmica protiv Australije znači našem narodu, zato i sada osećamo pritisak, ali smo dovoljno zreli da ga iznesemo i izborimo se sa njim... Nemamo tremu, spremni smo za utakmicu koja nam mnogo znači. Sve zavisi od nas. Idemo na pobedu. U dobroj smo poziciji i imamo priliku da ostvarimo odličan rezultat", rekao je Kolarov.

On smatra da će Srbija ipak imati težak zadatak 23. juna u Nelspruitu.

"Mnogi misle da ćemo lako izaći na kraj sa Australijancima, ali ja ne delim to mišljenje. Mislim da će nam to biti najteža utakmica. Bekovi im igraju dosta napadački, često idu napred, pa se dešava da ne uspeju da pozadi zatvore prostor", rekao je Kolarov i dodao da na treningu vežba slobodnjake jer bi takve pojedinosti mogle odlučiti utakmicu.

"Vežbam izvođenje slobodnih udaraca, ali ako jako šutnem loptu ode previsoko. Takva je lopta. Da sam pogodio gol pri jednom od onih 'slobodnjaka' sigurno ne bi moglo da se brani... Na kraju, nije ni važno ko će dati gol. Neka ga da bilo ko, samo da pobedimo", dodao je Kolarov.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online