Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.05.2014.
09:42
Specijalno za Vesti - Đ. Pajić A

"Orlovi" iz Amerike: Hvala zemljaci za Njujork, na redu je "srpski" Čikago

Iskreno, očekivao sam više navijača u Njujorku, ali prisutni na stadionu bili su tako bučni, da su nadoknađivali brojčani nedostatak. Hvala im za podršku - rekao je kapiten Branislav Ivanović

Ponosni očevi: Radoman Bojović sa sinom Đorđem i Vladimir Doncov sa ćerkicom Isidorom

Turneja
Njujork, 26. maj
Jamajka - Srbija 1:2
Čikago, 31. maj
Panama - Srbija
Sao Paulo, 6. jun
Brazil - Srbija

Rege ples trajao je u Njujorku samo 45 minuta. Dva gola, akcije, šanse srpskih fudbalera da bude i ubedljiviji trijumf protiv zaista skromnog tima "rege bojsa". Na kraju "tesnih", ali dovoljnih 2:1 za Srbiju.


U našem slučaju "Red bul" (stadion) nije dao krila…


- Bolje je tako - smatra Aleksandar Kolarov, strelac drugog gola i neuspešni izvođan penala u finišu meča. - Da je bilo 4:0, 5:0 možda bismo pomislili da smo uradili nešto epohalno. Ovako, moramo da ostanemo na zemlji. Naterani smo da analiziramo gde smo pogrešili. To mora da se popravi.

Ko kaže da zvezdaši i partizanovci ne mogu zajedno: Nenad Dimitrijević (Filadelfija), Branislav, Stojan i Džuli Rakić (Portland), Aneta Dalja (Hezlton, Pensilvanija)


Očekivalo se više navijača srpske reprezentacije na tribinama "Red Bul Arene". "Memorijal dej" jeste doneo neradne dane, ipak, mnogi Srbi u ovom delu Amerike odlučili su da ga provedu na drugim mestima, umesto na stadionu. Dan ranije, na srpskom imanju u Nju Džersiju bio je organizovan kulturno-umetnički program. Uživalo je i staro i mlado na neočekivanih 30 stepeni.


Bilo je, ipak, i onih koji su malo snage sačuvali za susret sa fudbalerima. Njujork, Nju Džersi, ali i Portland, Filadelfija, mesta su iz kojih su krenuli navijači da bodre "orlove". Za ovu priliku udružili su se i pomešali dresovi Zvezde i Partizana. Primetno je bilo da ima više onih koji su "dočekali titulu".


- Očekivao sam više navijača, iskreno, ali prisutni na stadionu bili su tako bučni, da su nadoknađivali brojčani nedostatak. Hvala im za podršku - rekao je kapiten Branislav Ivanović.


Danas, tačno u podne, ekspedicija najboljih srpskih fudbalera seli se u Čikago. Meč protiv Paname u ovom "srpskom" gradu zakazan je za 31. maj (19.00 po lokalnom vremenu, sedam sati kasnije po srednjeevropskom vremenu).


Srbija će poslednju, treću utakmicu na turneji, odigrati 6. juna u Sao Paulu protiv Brazila.

  

Stanko Stanković iz Nju Džersija, rodom iz Aranđelovca sa kćerkom Kristinom i unuko Maksom
Miloš Mladenović (sa šeširom) iz Njujorka, rodom sa Kosova, i njegov zet Dušan Grujić (Vršac), sa sinovima, sestrićima...
 
Mirko, Aleksandra, Ana i mali Pavle iz Džersija
 
I Ana je bila podrška srpskim fudbalerima
 
"Orlovi" su imali glasnu podršku zemljaka
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online