Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 20.06.2010.
22:33
Vestionline A

Brazil očitao lekciju 'Slonovima'

Fudbalska reprezentacija Brazila savladala je u nedelju uveče selekciju Obale Slonovače rezultatom 3:1 (1:0) u drugom kolu grupe G na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi odigranom na stadionu Soker siti u Johanesburgu.

Brazil je gol u prvom delu igre postigao iz jedine prave akcije. Luis Fabijano je odlično iskoristio prazan prostor, došao na 7-8 metara od protivničkog gola i potom prosto zakucao loptu u bliži gornji ugao gola golmana Barija, koji nije stigao ni ruke da podigne. Isti igrač je u 51. minutu povećao rezultat na 2:0 posle soloprodora i driblinga između trojice igrače afričke ekipe. Ipak, utisak je da se Fabijano malo poslužio rukom pri umirivanju lopte pre završnog udarca.

U 62. minutu već je bilo 3:0 za petostruke šampione sveta. Elano se odlično ubacio ispred odbrane Obale Slonovače i iskoristio centaršut Kake, koj je prethodno prošao po levoj strani. Konačan rezultat u 79. minutu postavio je Didije Drogba, koji je odličnim utračavanjem izbegao ofsajd zamku i glavom precizno savladao Cezara.

Ekipa Karlosa Dunge je u prvih 45 minuta bila bolji rival u svim segmentima igre i zasluženo otišla na odmor sa minimalnom prednošću. Brazil je igrao strpljivo, bez one karakteristične, lepršave i atraktivne igre koju je do sada krasila petostrukog šampiona sveta. Sa druge strane, popularni "slonovi" su totalno podbacili, nisu uputili nijedan ozbiljan šut ka golu žulija Cezara, a tome nije pomogla ni činjenica da je Didije Drogba od prvog minuta bio na terenu. Ekipa Svena Jorana Eriksona igrala je jako oprezno i rezervisano i nije se zaletala na protivnički gol ni posle primljenog pogotka.

U drugom delu Afrikanci su krenuli agresivnije na gol Brazila, čiji su igrači počeli da se "poigravaju" sa protivnikom i akcijama na terenu podsetili na one dane iz ere Pelea, Sokratesa, Garinče, Zika, pa onda Rivalda, Bebeta, Romarija, Ronaldo i na kraju Ronaldinja.

Iznervirani zbog takve situacije, igrači Obale Slonovače krenuli sa žestoko da fauliraju Brazilce, a najgore je prošao Elano, koji je zamenjen u 67. minutu. Posle još jednom neopreznog starta Afrikanaca, Kaka je zbog košakanja zaradio žuti karton u 84. minutu. Samo par minuta kasnije, glavni sudija Stefan Leroj, naseo je na provokaciju Keite, koji je simulirao da ga je Kaka udario laktom u glavu, nakon čega Francuz pokazuke igraču Reala drugi žuti karton i put svlačionicu. Strasti su se do kraja smirile, a Obala Slonovače nije uspela da iskoristi igrača više tako da je ostala sa bodom iz dve utakmice, dok Brazil ima maksimalan učinak i siguran prolaz u osminu finala SP.

Brazil - Obala Slonovače 3:1 (1:0)
Strelci: Luis Fabijano 25' i 51', Elano 62' (Brazil) - Drogba 79' (O. Slonovače) . Stadion: Soker Siti u Johanezburgu. Gledalaca: 84.455. Sudija: Stefan Lanoj (Francuska).

Žuti kartoni: Kaka 84' (Brazil) - Tiene 31', Keita 75' (O. Slonovače).
Crveni karton: Kaka 88' (Brazil)
Brazil: žulio Cesar; Maikon, Lusio, žuan, Bastos, Melo, Silva, Elano (Alveš 66'), Kaka, Robinjo (Ramirez 90+1'), Luis Fabijano.

Obala Slonovače: Bari; Ebue (Romarik 72'), Kolo Ture, Demel, Tiene, Zokora, Jaja Ture, Tiote, Kalu (Keita 67'), Drogba, Dindane (žervinjo 54').

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online