Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 16.11.2016.
10:29
M. Topalović - Vesti A

Čavrićev procvat kod Vukomanovića

- Prelazak u Slovačku bio je pun pogodak – veselo konstatuje Čavrić posle boravka u Belgiji i Danskoj

Instagram
PREPOROD U BRATISLAVI: Aleksandar Čavrić

Banatska ravnica iznjedrila je mnoga slavna imena našeg fudbala. Bilo da je reč o „lalama“, kolonistima ili ljudima koje je muka naterala da napuste ognjišta.
Aleksandar Čavrić je na svet došao u Vukovaru pre 22 godine. Fudbalsku azbuku naučio je u zrenjaninskoj školi fudbala Petlić, ali je prešao u Banat 2006, klub koji više ne postoji. Na obalama Begeja odavno nema vrhunskih predstava pošto se ranije ugasio  i Proleter. I pored svih nedaća Čavrićev talenat isplivao je na površinu. Trenutno brani boje Slovana iz Bratislave i mlade reprezentacije Srbije koja je u norveškom Dramenu izborila plasman na EURO.
- Prelazak u Slovačku bio je pun pogodak – veselo konstatuje Čavrić posle boravka u Belgiji i Danskoj – Od starta sam se odlično uklopio, a sve je još bolje krenulo od kada je tim preuzeo Ivan Vukomanović sa pomoćnikom Vladimirom Radenkovićem. Pre toga Slovan je dosta lutao. Menjali su se treneri, a klubovi iz unutrašnjosti su profitirali. I sada je problem što imamo previše osrednjih Holanđana, ali će uskoro uslediti čistka i značajna pojačanja u zimskom prelaznom roku.
Slovan je višestruki šampion ČSSR i Slovačke?
- U klubu su svesni da se od prošlosti ne živi. Žilina i Trenčin su koristili slabosti, a ove godine Žilina ponovo ima ogromnu prednost, ali se ne predajemo. Uskoro sledi derbi na njihovom stadionu i ukoliko osvojimo tri boda najavićemo veliki povratak u borbu za titulu. To nam je utakmica sezone i već sada se samo o njoj priča. Veliki je pritisak jer do kraja moramo da pobedibo bukvalno sve utakmice.
Vaše slabosti?
- Previše bodova smo izgubili u Bratislavi protiv objektivno slabijih klubova. Sada smo uhvatili dobar ritam i zajedno sa kupom u seriji smo od sedam pobeda. 

Instagram
POSLEDNJA MODA: Čavrić na okupljanju reprezentacije

Slovan je Srbija u malom?
- Uz spomenute trenere tu su Boris Sekulić, povređeni Milan Rundić  i Crnogorac Vukan Savićević. Svi imaju kvalitet i veliko iskustvo igranja u Slovačkoj.
Jedini ste napadač?
- Ne još dugo. Igali smo u sistemu sa jednim špicem, ali u nastavku sezone uz mene će biti vsioki Mađar Priškin. On je klasičan „target“ centarfor što će mi omogućiti više slobode, kretanja, baš ono što volim kada sam u vrhu napada.
Čavrić je uvek bio važan faktor u reprezentaciji. Zahvaljujući njegovoj asistenciji u prošlom baražu senzacionalno smo eliminisali Španiju. Posle 54 utakmice i 14 golova u dresu OFK Beograda prešao je u belgijski Genk.
- Nisam se naigrao, a nije mi ni ogovaralo puno toga. Zato sam prešao na pozajmicu u Arhus gde sam se ustalio i bar malo vratio u formu. Potom je usledio poziv iz Bratislave i najzad sam potpuno zadovoljan. Slovan mi prija kao i Slovačka. Liga je kvalitetna i nema unapred upisanih bodova. Bolje se osećam, igram sa više samopouzdanja, pa ću samim tim biti korisniji i za reprezentaciju. 
Trener je Srbin, Užičanin Ivan Vukomanović koji je uspešno igrao za Obilić i Crvenu zvezdu, a trenerski zanat pekao je u Belgiji.
- Puno znači kada ste u inostranstvu, a trener vam je sunarodnik. Imamo sjajnu komunikaciju , puno mi pomaže i stalo mu je da budem onaj stari. Blizu smo tom ostvarenju. Pomoć su pružili i naši igrači tako da je sada sve na meni.

Instagram
MEĐU NAJISKUSNIJIM "ORLIĆIMA": Čavrić

Poređenje liga u kojima si igrao?
- Belgijska je bez premca i sigurno po kvalitetu odskače. Danci poseduju određen kvalitet dok Slovaci napreduju što se može videti po rezultatima nacionalnog tima i sve većem broju talentovanih igrač koji rano odlaze u inostranstvo. Puno se ulaže, dosta je privatnog kapitala, sve je bolja infrastruktura kao preduslova kvalitetnijeg rada sa podmlatkom. Oni su se direktno kvalifikovali za EURO mladih i to pokazuje da rade na duge staze. 
Slovački standard?
- Cene su neuporedivo normalnije nego u Danskoj gde je sve neverovato skupo. Slovačka je u našem su rangu s tim da je njihov standard bolji.

Instagram
ĐURĐEVIĆ, MIHAJLOVIĆ I ČAVRIĆ

                                                        Lokacija
Bratislava je udaljena samo 60 kilometara od Beča?
- Jako mi se sviđa kao grad, plus ritam života i mentalitet ljudi tako da me podseća na Beograd. To mi je pomoglo da se brzo uklopim. Dunav je deli na stari i novi deo tako da to daje poseban šmek. Obaveze mi ne dozvoljavaju da se puno šećkam do Austrije, Češke i Mađarske. Bratisalva je jedini glavni grad koji se graniči sa dve države!

Instagram
UPOZNAO EVROPU PREKO BELGIJE, DANSKE I SLOVAČKE: Aleksandar Čavrić

                                                           Pala i Barselona
Davne 1969. godine Slovan iz Bratislave ušao je u anale evrokupova. Na stadionu Sent Jakob u Bazelu, pred 19.000 gledalaca, sa 3:2 savladao je Barselonu u finalu Kupa pobednika kupova! Trener je bio Mihal Vičan. 
Veliki trijumf doneli su Čvetler 2, Hrivnak 30. i Jan Čapkovič 42. minutu dok su za Katalonce golove postigli Zaldua u 16. i slavni Karlos Rešak u 52. minutu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online