Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 11.11.2016.
11:18
Tanjug, Vestionline A

Matić: Teško da su Velšani favoriti!

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je danas za Kardif na vrlo važan meč sa Velsom u kvalikacijama za Svetsko prvensvo 2018. godine.

Reuters
"Pojačanje" za Srbiju: Nemanja Matić

Srbija u odnosu na prethodne susrete, posle odrađene suspenzije od tri meča, biće jača za Nemanju Matića koji priznaje da mu je teško pala pauza, ali i da je sada spreman i motivisan da pomogne ekipi da ostvari pozitivan rezultat u Velsu.

- Nikad pre utakmice niko ne može da kaže da je izraziti favorit. Lako je pričati pre meča, a ako bi me pitali posle prvih 10 minuta utakmice ko će da pobedi, onda bih možda znao odgovor, jer se vidi ko je kako ušao i ko je spremniji. Sada je veoma teško prognozirati, a posao kladionica je da prognoziraju - rekao je Matić na aerodromu Nikola Tesla pred polazak.

Fudbaler Čelsija ističe da mu sistem od tri štopera, koji gaji selektor Slavoljub Muslin, ne predstavlja problem jer u istom igra u londonskom timu kod Antonija Kontea.

- Igram u klubu u tom sistemu i svakako da je lakše kada ste uigrani, kada znate u svakom trenutku šta treba da radite i kako da se krećete - rekao je Matić, uz konstaciju da prilikom promena formacije svakom timu treba vreme da se uigra.

- Pokušaćemo da budemo što bolji, da radimo jedan za drugog i ne dozvolimo protivniku da iskoristi neku našu manu. Ako svi budemo dali sve od sebe, siguran sam da će na terenu sve izgledati onako kako to treba - poručio je Matić.

Kako je Matić naveo, raduje forma Dušana Tadića i Aleksandra Mitrovića zbog odličnih igara u Engleskoj.

- Igraju zaista dobro. Tadić je iskusniji igrač i od njega se to očekuje, dok je Mitrović u poslednjih šest meseci dosta sazreo, shvatio je koje stvari treba da radi na terenu i van njega. Shvatio je koji kvalitet ima i da treba da ga iskoristi - zaključio je Matić.

Krilni fudbaler Zoran Tošić spušta loptu i poručuje da pred srpskim rerpezentativcima u Kardifu nije ključna utakmica u kvalifikacijama.

- Svaka je važna, ali utakmica u Kardifu može da bude veoma bitna ukoliko ostvarimo dobar rezultat i nastavimo tamo gde smo stali, odnosno da ostanemo na prvom mestu grupe. Opet u slučaju neuspeha, ne daj Bože, ima dosta još da se igra - navodi Tošić.

Tošić dodaje da niko u ekipi ne razmišlja o nerešenom ishodu jer su tri boda glavni cilj.

- U zavisnosti od toga kako se bude odvijala utakmica sumiraćemo da li je na kraju i nerešeno bilo dobro. Ako vodiš, a onda primiš gol nisi zadovoljan, ako gubiš a postigneš pogodak, drugačiji je osećaj i možeš da budeš zadovoljan - zaključio je fudbaler moskovskog CSKA.

Utakmica 4. kola D grupe kvalifikacija za SP između Velsa i Srbije igra se sutra od 20.45.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online