Petak 11.11.2016.
11:18
Tanjug, Vestionline

Matić: Teško da su Velšani favoriti!

Reuters
"Pojačanje" za Srbiju: Nemanja Matić

Srbija u odnosu na prethodne susrete, posle odrađene suspenzije od tri meča, biće jača za Nemanju Matića koji priznaje da mu je teško pala pauza, ali i da je sada spreman i motivisan da pomogne ekipi da ostvari pozitivan rezultat u Velsu.

- Nikad pre utakmice niko ne može da kaže da je izraziti favorit. Lako je pričati pre meča, a ako bi me pitali posle prvih 10 minuta utakmice ko će da pobedi, onda bih možda znao odgovor, jer se vidi ko je kako ušao i ko je spremniji. Sada je veoma teško prognozirati, a posao kladionica je da prognoziraju - rekao je Matić na aerodromu Nikola Tesla pred polazak.

Fudbaler Čelsija ističe da mu sistem od tri štopera, koji gaji selektor Slavoljub Muslin, ne predstavlja problem jer u istom igra u londonskom timu kod Antonija Kontea.

- Igram u klubu u tom sistemu i svakako da je lakše kada ste uigrani, kada znate u svakom trenutku šta treba da radite i kako da se krećete - rekao je Matić, uz konstaciju da prilikom promena formacije svakom timu treba vreme da se uigra.

- Pokušaćemo da budemo što bolji, da radimo jedan za drugog i ne dozvolimo protivniku da iskoristi neku našu manu. Ako svi budemo dali sve od sebe, siguran sam da će na terenu sve izgledati onako kako to treba - poručio je Matić.

Kako je Matić naveo, raduje forma Dušana Tadića i Aleksandra Mitrovića zbog odličnih igara u Engleskoj.

- Igraju zaista dobro. Tadić je iskusniji igrač i od njega se to očekuje, dok je Mitrović u poslednjih šest meseci dosta sazreo, shvatio je koje stvari treba da radi na terenu i van njega. Shvatio je koji kvalitet ima i da treba da ga iskoristi - zaključio je Matić.

Krilni fudbaler Zoran Tošić spušta loptu i poručuje da pred srpskim rerpezentativcima u Kardifu nije ključna utakmica u kvalifikacijama.

- Svaka je važna, ali utakmica u Kardifu može da bude veoma bitna ukoliko ostvarimo dobar rezultat i nastavimo tamo gde smo stali, odnosno da ostanemo na prvom mestu grupe. Opet u slučaju neuspeha, ne daj Bože, ima dosta još da se igra - navodi Tošić.

Tošić dodaje da niko u ekipi ne razmišlja o nerešenom ishodu jer su tri boda glavni cilj.

- U zavisnosti od toga kako se bude odvijala utakmica sumiraćemo da li je na kraju i nerešeno bilo dobro. Ako vodiš, a onda primiš gol nisi zadovoljan, ako gubiš a postigneš pogodak, drugačiji je osećaj i možeš da budeš zadovoljan - zaključio je fudbaler moskovskog CSKA.

Utakmica 4. kola D grupe kvalifikacija za SP između Velsa i Srbije igra se sutra od 20.45.

2024 © - Vesti online