Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 17.06.2016.
20:50 >> 22:54h
Vestionline A

"Furija" oduvala nejake Turke

Posle uvodnog mučenja sa Česima, šampion Evrope se razgoropadio. U drugom meču D grupe na EP u Francuskoj, Španija je u Nici ubedljivo slavila protiv Turske - 3:0 (2:0) i plasirala se u osminu finala šampionata Starog kontinenta.

Reuters
Španci slave drugi gol Nolita

"Furija" je pokazala da je jedan od favorita na šampionatu Starog kontienenta. Više od pola sata, Španci su neuspešno pokušavali da probiju bunker Turaka. Kada je Alvaro Morata postigao gol u 34. minutu, bilo je jasno da Turci mogu kući. Još kad je tri minuta kasnije Nolito matirao Babučana posle greške Topala, bilo je kasno da će četa Vinsenta del Boskea da ostvari i drugi trijumf u Francuskoj.

OVDE možete da pogledate sve rezultate i tabele EP u Francuskoj!

Na startu drugog poluvrmena, Morata je drugom golom na meču srušio sve nade Turske, ako ih je i bilo, pošto su Turci jedna od najslabijih reprezentacija na ovom EP. Koliko su Turci bili bezopasni govori podatak da golman Španaca David de Hea nijednom intervenisao.

Golu Morate je prethodio ofsajd, ali je srpska sudijska trojka na čelu sa Mažićem priznala gol napadača Juventusa. Treba istaći da je Mažić, koji je sudio drugi meč na šampionatu, pokazao već u drugom minutu žuti karton Serhiju Ramosu zbog oštrog starta nad napadačem Turske, Jilmazom. Bio je to najbrža opomena na ovom EP.

PROČITAJTE TOK UTAKMICE!

90+3. minut - Utakmica je završena, laka pobeda Španije - 3:0.
80. minut - "Furija" otaljava posao. Španci su jedina reprezentacija koja je postigla tri gola na jednom meču.
62. minut - Španci nastavljaju da atakuju na gol Turaka, koji su nemoćni da bilo šta urade.

48. minut - Španci na pragu najubedljivije pobede u dosadašnjem toku šampionata. Alvaro Morata postiže i drugi gola na meču, 3:0 za "furiju".

45+2. minut - Kraj prvog poluvremena. Sigurna prednost Španije.

37. minut - Nolito je opet zatresao mrežu Turske. Velika greška Topala, a na pravom mestu je vezista Mančester Sitija.

34. minut  - GOOOL, Alvaro Morata postiže vodeći gol za "furiju". Nolito je odlično centrirao, a napadač Juventusa glavom sa 10-ak metara savladao Babučana.

31. minut - Nema golova u Nici. Španci napadaju, ali jalovo zasad. Turci prete iz kontri, ali nisu ozbiljnije ugrozili Davida de Heu.
11. minut - Španci napadaju, Morata je pogodio stativu. Turci se grčevito brane.
2. minut - Mažić je već morao da reaguje. Pokazao je žuti karton Serhiju Ramosu zbog prekršaja nad Burakom Jilmazom. To je najbrže pokazani karton na EP.
1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI

ŠPANIJA: De Hea, Hunafran, Pike, Ramos, Alba, Buskets, Inijesta, Fabregas, Silva, Nolito, Morata.

TURSKA: Babačan, Gonul, Topal, Balta, Erkin, Inan, Ozajkup, Tufan, Turan, Jilmaz, Čalhanoglu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online