Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 17.03.2016.
17:11
Vestionline A

Čekam Srbiju i sanjam Nemačku

Još uvek sanjam dres reprezentacije, kao i da zaigram u Bundesligi, mojoj omiljen oj ligi - kaže prvi strelac Sent Galena.

Reuters
Danijel Alksić, Bundesliga ostvarenje sna



Ne tako davno Danijel Aleksić je važio za jednog od najvećih talenata srpskog fudbala. Imao je samo 16 godina kad je debitovao za Vojvodinu u Superligi i postao drugi najmlađi igrač u istoriji srpskog šampionata. Godinu dana kasinje već je debitovao za reprezentaciju Srbije kod selektora Radomira Antića. Počeli su da ga prate skauti najbogatijih evropskih klubova i svi su se slagali da je pred ovih momkom velika karijera, ali je ona u jednom trenutku krenula u pogrešnom pravcu.


Iz Novog Sada je 2010. stigao u Đenovu, međutim u ovoj velikoj italijanskoj luci na trenutak se prekinuo njegov fudbalski put, pretio da se potpuno izgubi negde između Apenina i Alpa. Odigrao je samo jedan jedini meč u Seriji A, a onda su krenule pozajmice i transferi u brojne klubove i zemlje - u Nemačkoj je igrao za Grojter Firt, u Francuskoj za Sent Etjen i Arl-Avinjon, u Poljskoj za Lehiju iz Gdanska da bi tek danas, u Švajcarskoj u dresu St. Galena, ponovo dočekao priliku da pokaže potencijal znog koga su mu ne tako davno predviđali veliku karijeru.


Može slobodno da se kaže da je danas u Švajcarskoj sa 24 godine ponovo oživeo karijeru. O nekadašnjem vunderkindu se opet priča i piše, pa je tako i čuveni Frans Fudbal zakucao na njegova vrata i napravio intervju sa Danijelom Aleksićem.

- Kada sam imao 18 godina, u vreme dok sam igrao za Vojvodinu pratilo me mnogo klubova uključujući Mančester Siti i Fulam. Na kraju sam potpisao za Đenovu u transferu od 4.000.000 evra. Uživao sam upoznajući Seriju A u tim godinama, čak sam i debitovao protiv Juventusa. Iako nisam želeo da odem, klub me je pozajmio Grojter Firtu u nemačku Cvajtu. Potom je usledila pozajmica u grčku Kavalu gde sam se povredio posle sedam dana i zbog toga nisam mogao da igram pola godine. Bio sam još pod ugovorom sa Đenovom, ali sam napokon 2011. prošao probu u Sent Etjenu i potpisao za francuski klub -  prepričava Aleksić u razgovoru sa francuski magazin.

U Sent Etjenu se nije naigrao. Za prvi tim je u dve godine osigrao samo tri prvenstvene utakmice.


- Konkurencija u napadu je bila žestoka. Brandao je bio opcija broj jedan, a tu je bio i Obamejan. Odigrao sam nekoliko mečeva, ali bio sam previše mlad i vraćao se iz povrede. Sa trenerom Gatjeom sam imao strogo profesionalni odnos i ništa više. Videlo se da zna fudbal i da dobro poznaje materiju. Iako sam igrao malo, uživao sam u tom iskustvu. I sada pratim mečeve Sent Etjena na televiziji.


Zadovoljan je u St. Galenu, ali na pitaje da li bi voleo da ponovo zaigra u Francuskoj, odgovara pozitivno.


- Zašto da ne. Ponavljam, u Sent Etjen sam stigao kao jak mlad i neformiran igrač.


Igre u dresu St. Galena daju mu pravo da ponovo razmišlja o pozivu u reprezentaciju. Veruje da selektor Radovan Ćurčić prati njegove igre i golove u Švajcarskoj.


- I dalje verujem. Ako nastavim da igram i dajem golove kao do sada, ne vidim zašto ne bih dobio poziv selektora. Prošao sam sve mlađe reprezentativne selekcije, ali u A timu nisam dobio priliku iako sam debitovao još kao tinejdžer. Jedno vreme sam bio izgubljen za tu priču, ali sada sam opet tu. I konačno sam srećan - rekao je Aleksić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online