Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 30.09.2018.
14:14
Vestionline A

Održan memorijalni turnir u spomen na Dušana Trbojevića

Tokom vikenda je u Arilju i Požegi održan memorijalni turnir u čast Dušana Trbojevića, legendarnog "čika Trbe". Inicijator turnira u čast nekadašnjeg fudbalera Partizana, trenera u Omladinskoj školi i skauta koji je crno-belima podario mnogo talenata, bio je Radovan Vranić, vlasnik OFK Vranić.

Lična arhiva
Sećanje na čika Trbu

Na turniru su učestvovale čak 42 ekipe, uzrasta od osam do 12 godina.

Među zvanicama su bili članovi porodice Dušana Trbojevića, kao i njegovi dugododišnji prijatelji - Ljubiša Tumbaković, Novica Vulić, Zoran Cvetanović, Branko Smiljanić, Slobodan Todorović, Miodrag Živaljević, Ivan Tomić, Darko Tešović, kao i saradnici iz agencije International Sports Office - Dejan Grčić, Branko Radovanović i Darko Ristić. 

Početni udarac u finalnoj utakmici 2010. godišta izveo je Matija Galić, unuk Dušana Trbojevića. Pored takmičarskog, organizovan je i svečani defile oko 500 ljudi ulicom Sveti Ahilije, od opštine Arilje do bioskopa, a učesnici šetnje nosili su majice sa likom Dušana Trbojevića.

Lična arhiva
Prijatelji i bivši saradnici: Ivan Tomić i Ljubiša Tumbaković

Posle šetnje organizovana je i tribina sa temom "Da se ne zaboravi - lik i delo Dušana Trbojevića". Tribinu je otvorila Nikolika Milosavljević, unuka "čika Trbe".

Lična arhiva
 

Skupu se obratio i legendarni trener Partizana, a sad selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković, kao i Ivan Tomić, bivši kapiten crno-belih, kasnije i sportski direktor i trener kluba iz Humske, zatim još jedan nekadašnji igrač Partizana Darko Tešović, sad trener kragujevačkog Radničkog, Darko Ristić iz agencije International Sports Office, Ivan Gajić, trener i skaut mlađih kategorija Crvene zvezde, Igor Joksimović, još jedan bivši igrač Partizana, a sad trener kluba Leostars iz Trebinja, kao i predsednik opštine Arilje Miloš Nedeljković i predsednik paraolimpisjkog komiteta Zoran Mićović. 

Legndarni "čika Trba" je zajedno sa Nedeljkom Kostićem izbacio nekoliko sjajnih generacija fudbalera Partizana, među kojima odskaču 1986 i 1991.

Među starijima je najistaknutiji predstavnici Stefan Babović, Borko Veselinović, Milan Smiljanić, Tomislav Pajović i Milan Perendija, a među mlađima Adem Ljajić i Marko Šćepović. Srce Dušana Trbojevića prestalo je da kuca 18. maja ove godine.

Lična arhiva
Nezaboravno iskustvo: Učesnici turnira

UČESNICI TURNIRA

Partizan
Crvena zvezda
OFK Vranić
Leostars
Bane
Priboj 033
Budućnost Arilje
Sokolac
Buba Mara Kraljevo
Savinac

Lična arhiva
Zatvaranje turnira: Učesnici i prijatelji čika Trbe

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online