Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 21.12.2015.
12:53
Tanjug A

Kako je Karadžić video sumornu 2015?

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić sumirajući rezultate u 2015. godini rekao je da neuspesi A tima predugo traju i da se mora pronaći način da se izbori plasman na Mundijal u Rusiji.

Tanjug
Biće bolje, jednom dana, negde 2085. godine: Tomislav Karadžić, predsednik FSS-a

- Pred organima FSS su dve Skupštine i biće napisan izveštaj o radu. Biće to podeblja knjiga u kojoj ćemo opisati godinu iza nas. U prošloj godini imali smo veliki neuspeh, to nas tišti i žao mi je što ne možemo sa više optimizma da govorimo o nacionalnom timu. Ne bežimo od odgovornosti, tu mislim na rukovodstvo, igrače i stručni štab - rekao je Karadžić na godišnjoj svečanosti FSS u Staroj Pazovi. 

Fudbalski savez Srbije (FSS) proglasio je Nemanju Matića za najboljeg igrača, a Veljka Paunovića za najboljeg trenera u 2015. godini.

On je dodao da je dužan da kaže da su na loše rezultate uticale i neke nefudbalske stvari kao što su dron protiv Albanije, odluka iz Lozane, što je bio dodatni udarac ionako poljuljanoj A reprezentaciji. 

- Predstoji nam da tragamo zašto je to tako i tražićemo rešenja da se konsolidujemo i pokušamo da se kvalifikujemo za SP u Rusiji. Ovo je sve previše i predugo smo bez nastupa na velikom takmičenju, tako da nam niko više neće oprostiti još jedan neuspeh - istakao je on. 

Karadžić je kao svetlu tačku u 2015. godini izdvojio trijumf omladinske selekcije na prvenstvu sveta na Novom zelandu.

- To je najveći uspeh srpskog fudbala i on proizilazi iz kontinuiteta rada. Okvir i ogledalo rada Saveza su rezultati A selekcije, ali ne smemo zaboraviti da je osvetljeno 15 stadiona, izvršene su rekonstrukcije, a obezbedili smo 330.000 evra za reflektore na stadionima OFK Beograda i Rada, ako ostanu u ligi. Izgradili smo Sportski centar i pomagali klubove. 

Prema njegovim rečima projekat Nacionalnog stadiona je ogromnog značaja za srpski fudbal.

- Dolaze nam crni dani kad nećemo moći da igramo na našem stadionu. Zato je važan projekat Nacionalnog stadiona. Takođe, uvešćemo red, predložićemo Vladi Srbije i premijeru da u roku od godinu dana FSS zaposli 10.000 ljudi, da se izvrši kontrola sive zone i onih fudbalera koji rade na crno, a primaju pare - zaključio je prvi čovek FSS.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online