Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 04.09.2015.
13:54
V. Jovanović - Vestionline A

"Orlovi", hajde ostanite u minusu, fora je!

Prvo, da se izvinimo plemenitoj ptici, orlu, što po njemu dadosmo nadimak čovečjim ribicama (repati vodozemac, prilično zakržljalih nogu i pluća, čije oči vremenom prekrije koža i one nestanu) - A fudbalskim reprezentativcima Srbije. Drugo, da zamolimo A fudbalske reprezentativce Srbije da, do kraja kvalifikacija za EP 2016. u Francuskoj, ne osvoje nijedan ili uzmu maksimalno jedan bod, kako bismo takmičenje završili u - minusu!

FSS
Izrazi lica predvodnika propale generacije nacionalne selekcije kao da kaže "Idemo na streljanje": Branislav Ivanović (levo) i Aleksandar Kolarov

Zašto? Pa zato što to nikad nikome nije pošlo za rukom u ovom takmičenju i red je da i mi imamo nešto po čemu ćemo iz A reprezentativnog fudbala ući u istoriju i držati rekord, dugo, dugo, dugo... verovatno dok Sunce ne postane crveni džin, sprži, pa potom i proguta Zemlju, označavajući tako i kraj Tomislava Karadžića i FSS-a, kada istorije i rekordi više neće značiti ništa.

Elem, fudbalski reprezentativci naše najbolje selekcije, koji su nam tokom poslednjih decenija donosili toliko bola i tuge, sramotili narod i zemlju svojim igrama, istovremeno zarađujući milione u klubovima širom sveta, stvarno imaju priliku da uđu u istoriju zato što su maksimalne niškoristi - ako večeras (petak, 4. septembar 2015.) protiv Jermenije, zatim 8. oktobra protiv Albanije i 11. oktobra protiv Portugala, nijednom ne pobede, a maksimalno jednom odigraju nerešeno.

U tom slučaju, pošto trenutno imamo -2 boda u kvalifikacijama za EP u Francuskoj naredne godine, imali bismo na kraju takmkičenja -1 bod, što je broj koji koincidira sa fudbalskom vrednošću naših reprezentativaca u dresu "svetinje", značaju koji imaju za državu i dobru koje su učinili za Srbiju.

Naravno, podjednako istu ocenu zaslužuju i naši "navijači" koji su, izazivajući incidente i u inostranstvu i kod kuće, doprineli da kad se u istom kontekstu pomenu Srbija i fudbal, svet ne pomisli na mlade reprezentativce (kojima svaka čast, ali daleko je to od A tima i svetske javnosti), već na potplaćivanje, pretnje, ucene, uvrede, nameštanja...

Dakle, naše čovečje ribice, gubite sve do kraja, gubite - fora je! Ući ćete u istoriju...

POVEZANE VESTI

Petak 04.09.2015. 14:21
Могу да схватим да је неко разочаран свим овим што се дешава, али овако ниско и неукусно омаложавати и исмевати ове играче, је СРАМОТНО и БЕДНО! Они ипак долазе да играју за Србију, а не морају. Доста више пљувања! Претворили смо се у пљувачку нацију. Ако већ не можемо да се дигнемо на виши ниво, онда бар да друге спуштамо што ниже - ближе нама! Јадно, заиста!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online