Petak 04.09.2015.
13:54
V. Jovanović - Vestionline

"Orlovi", hajde ostanite u minusu, fora je!

FSS
Izrazi lica predvodnika propale generacije nacionalne selekcije kao da kaže "Idemo na streljanje": Branislav Ivanović (levo) i Aleksandar Kolarov

Zašto? Pa zato što to nikad nikome nije pošlo za rukom u ovom takmičenju i red je da i mi imamo nešto po čemu ćemo iz A reprezentativnog fudbala ući u istoriju i držati rekord, dugo, dugo, dugo... verovatno dok Sunce ne postane crveni džin, sprži, pa potom i proguta Zemlju, označavajući tako i kraj Tomislava Karadžića i FSS-a, kada istorije i rekordi više neće značiti ništa.

Elem, fudbalski reprezentativci naše najbolje selekcije, koji su nam tokom poslednjih decenija donosili toliko bola i tuge, sramotili narod i zemlju svojim igrama, istovremeno zarađujući milione u klubovima širom sveta, stvarno imaju priliku da uđu u istoriju zato što su maksimalne niškoristi - ako večeras (petak, 4. septembar 2015.) protiv Jermenije, zatim 8. oktobra protiv Albanije i 11. oktobra protiv Portugala, nijednom ne pobede, a maksimalno jednom odigraju nerešeno.

U tom slučaju, pošto trenutno imamo -2 boda u kvalifikacijama za EP u Francuskoj naredne godine, imali bismo na kraju takmkičenja -1 bod, što je broj koji koincidira sa fudbalskom vrednošću naših reprezentativaca u dresu "svetinje", značaju koji imaju za državu i dobru koje su učinili za Srbiju.

Naravno, podjednako istu ocenu zaslužuju i naši "navijači" koji su, izazivajući incidente i u inostranstvu i kod kuće, doprineli da kad se u istom kontekstu pomenu Srbija i fudbal, svet ne pomisli na mlade reprezentativce (kojima svaka čast, ali daleko je to od A tima i svetske javnosti), već na potplaćivanje, pretnje, ucene, uvrede, nameštanja...

Dakle, naše čovečje ribice, gubite sve do kraja, gubite - fora je! Ući ćete u istoriju...

2024 © - Vesti online