Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 12.08.2015.
18:49 >> 21:09h
Vestionline A

Ibanjez tvorac novog Zvezdinog preokreta, Čuka bez "čuke"

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u jednom od dva derbija petog kola Super lige Srbije Čukarički sa 3:1 (0:1), i to posle velikog preokreta u drugom poluvremenu, u kojem su nadoknadili gol zaostatka.

crvenazvezdafk.com
Probio led: Hugo Vijeira

Apsolutni junak crveno-belih bio je levi bek Luis Ibanjez, koji je prvo dva puta zatresao mrežu golmana Stevanovića, a potom i asistirao Aleksandru Kataiju za konačan rezultat.

Crvena zvezda je ove sezone u šest od sedam utakmica prva primila gol i imala rezultatski zaostatak na poluvremenu, ali su crveno-beli treći put uspeli da preokrenu i pobede.

Možda tim Miodraga Božovića nije imao hladnu glavu tokom većeg dela meča, ali u Luisu Ibanjezu je imao srce velikog šampiona. Topovima iz njegove levice srpski vicešampion je treće pobede u prvenstvu i zbacio sa sebe negativnu tradiciju u sudarima sa družinom sa Banovog brda.

Zvezda je u najboljoj igri sezone klizila ka porazu, ali "brđani" su mislili da će strogom defanzivom uvući domaćina u nervozu i pregaziti ga kao "plitak potok". Bio je to klasičan previd, pa je silno motivisana Zvezda obradovala nešto više od 15.000 ljudi na stadionu "Rajko Mitić".

SASTAVI TIMOVA:
CRVENA ZVEZDA: Rajković, Petković, Pavićević, Jovanović, Ibanjez, Kovačević, Grujić, Vered, Stojanović, Plavšić, Vijeira.
ČUKARIČKI: Stevanović, Ranđelović, Pjasentin, Ostojić, Regan, D. Srnić, S. Srnić, Matić, Mandić, Pavlović.

ROK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE: 

90+3. minut - Kraj utakmice.

88. minut - GOOOL!!! Zvezda vodi 3:1, strelac Aleksandar Katai. Fenomenalna lopta Ibanjeza ka Kataiju, koji je glavom smestio iza Stevanovića.

85. minut - Odličan pokušaj Bojića sa šesnaesterca, lopta je fijuknula tik iznad prečke.

83. minut - GOOOL!!! Zvezda vodi 2:1, strelac Luis Ibanjez sa bele tačke. Hugo Vijeira je oboren i nije bilo dileme kod arbitra.

79. minut - Šut Ibanjeza zaustavio je Vijeira ispred gola gostiju.
77. minut - Kontra Čuke, lopta do Bojića na ivici šesnaesterca, ali njegov loš potez i presečena lopta.
74. minut - Petković je centrirao, Katai sam na drugoj stativi sačekao da lopta padne, uhvatio volej, ali visoko preko gola.
69. minut - Hugo Vijeira nije lepo zahvatio loptu, koja odlazi daleko od gola
66. minut - Propala je kolosalna šansa. Aleksandar Katai se oprobao. Izbio je as Zvezde sam na golmana Čuke, obišao ga s loptom, a onda tukao pored stative na praznu mrežu.
65. minut - Vihorna kontra Zvezde posle velike greške štopera gostiju Ranđelovića, lopta je išla kao po koncu, Jović je na kraju odložio za Petkovića, koji je tukao preko gola.
63. minut - Saša Stojanović izlazi iz igre. Na terenu je Luka Jović.
61. minut - Obeng Regan je dobio žuti karton zbog preoštrog starta nad Plavšićem. Zakuvalo se na terenu.
59. minut - Korner za Zvezdu, nebeski skok Sava Pavićevića i udarac u prečku!

56. minut - GOOOL!!! Zvezda je izjednačila na 1:1, strelac Luis Ibanjez iz slobodnog udarca. Stevanović je bio na "krivoj nozi".

51. minut - Idan Vered izlazi iz igre. Na terenu je Aleksandar Katai.
49. minut - Imao je Dragoljub Srnić lepu poziciju da uposli Mandića na ivici šesnaesterca Zvezde, ali je oklevao i izgubio loptu.
48. minut - Hugo Vijeira šutira pored gola.
46. minut - Počeo je drugi deo igre.
45+1. minut - Kraj prvog poluvremena.
42. minut - Dve dobre prilike za Čuku u jednom napadu: najpre je udarac Pavlovića izblokiran, a onda je Matić iskosa probao da iznenad Rajkovića, ali je šutirao tik pored stative.
39. minut - Kakva situacija za Vereda! Išao je Izraelac sa Vijierom na Ranđelovića, ali je štoper Čuke uspeo da mu uzme loptu u poslednjem trenutku.
37. minut - Odlična akcija Čuke, Matić je na boku "izbacio" Stojkovića, ali njegov centaršut levom nije bio precizan ka samom Slavoljubu Srniću.
34. minut - Sada kolosalna prilika za "brđane". Kao kod prvog gola, ovog puta je Srnić s boka zavrnuo povratnu loptu ka sredini šesnaesterca, tu je natrčao Matić i potpuno sam sa 15 metara je šutirao preko prečke.
32. minut - Velika šansa za Zvezdu. Pavićević je poslao dugu loptu, Vijeira je pobegao odbrani Čuke, ali je pokušao da lobuje Stevanovića. Golman je uhvatio loptu.
27. minut - Tri centaršuta sa bokova za Zvezdu, lopta je na kraju u rukama golmana gostiju Stevanovića.
23. minut - Lopta desno za Vereda, mogao je Izraelac da zakomplikuje situaciju pred golom Čukaričkog, ali je odigrao očajan pas.
21. minut - Nova opsna akcija Čukaričkog, Slavoljub Srnić i Mandić, na kraju je Jovanović odneo loptu u poslednjem trenutku.

19. minut - GOOOL!!! Čukarički vodi 1:0, strelac Slavoljub Srnić. Prva akcija gostiju i odmah gol. Dragoljub Srnić je krenuo u kontru, dodao Staniši Mandiću na bok i ovaj odlično uposlio drugog brata Srnića koji je zakucao loptu u mrežu.

16. minut - Još jedan korner bez efekta za Zvezdu.
13. minut - Filip Stojković igra na ovoj utakmici na mestu levog beka i očigledno mu to ne leži. Čak i kada uspe da probije, ne može levom da centrira, a Čukarički je nebrojeno golova postigao upravo posle njegovih centaršuteva.
8. minut - U odličnoj prilici se našao Idan Vered, ali je iznudio samo korner. Fenomenalono je po levom boku protutnjao novajlija Plavšić i stvorio izglednu priliku.
4. minut - Iskomplikovali su Stojković i Pjasentin situaciju kod svog kornera, pa je Vijeira ukrao loptu, a Stojković napravio faul. Plavšić je bio neprecizan posle centaršuta Ibanjeza.
1. minut - Utakmica je počela.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online